China pregăteşte „invazia” Americii Latine: anunţă investiţii de 250 de miliarde de dolari

China va investi 250 de miliarde de dolari în America Latină în următorii 10 ani, a declarat joi preşedintele Chinei, Xi Jinping la ceremonia de inaugurare a summitului China-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), transmite Reuters.
Economica.net - joi, 08 ian. 2015, 08:12
China pregăteşte

De asemenea, Xi Jinping a anunţat că ţara şi-a propus ca obiectiv dubla schimburilor comerciale dintre China şi America Latină până la 500 miliarde de dolari în următorii zece ani, scrie Agerpres.

‘Cred că această reuniune va avea rezultate concrete şi va da lumii un semnal pozitiv cu privire la adâncirea cooperării dintre China şi America Latină, ceea ce va avea un impact important asupra promovării cooperării Sud-Sud şi prosperităţii mondiale’, a spus Xi Jinping.

China şi America Latină cooperează în domeniile energiei, construcţiei de infrastructuri, agriculturii şi industriei. China, a doua economie a lumii, cumpără petrol din Venezuela, cupru din Peru şi China şi soia boabe din Argentina şi Brazilia. În schimb, China a investit zeci de miliarde de dolari în America Latină. Miercuri, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat că a obţinut investiţii de peste 20 de miliarde de dolari din partea Chinei în timp ce Ecuadorul a obţinut linii de credit şi împrumuturi în valoare de 7,53 miliarde de dolari din partea Chinei.

Înfiinţat în luna decembrie 2011 la Caracas, Venezuela, CELAC este un bloc de 33 de ţări, incluzând toate ţările din America de Sud, unele state din Caraibe şi Mexic dar exclude SUA şi Canada.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment din Iran: Ţările europene vor plăti pentru că au susţinut Israelul în timpul atacului din aprilie
Avertisment din Iran: Ţările europene vor plăti pentru că au susţinut Israelul în timpul atacului din aprilie
Corpul Gardienilor Revoluţiei - armata de elită a regimului de la Teheran - a avertizat Marea Britanie, Franţa şi Germania că "vor fi trase la răspundere" pentru presupusa apărare a Israelului......
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri, a anunţat, ...
Război Ucraina: Cel mai important câştig pentru Rusia într-un an şi jumătate, 278 de kilometri pătraţi cuceriţi (analiză AFP)
Război Ucraina: Cel mai important câştig pentru Rusia într-un an şi jumătate, 278 de kilometri pătraţi cuceriţi ...
Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătraţi într-o săptămână în estul Ucrainei, ...
Italia vinde o participaţie de 1,4 miliarde de euro la Eni pentru a-şi reduce datoriile
Italia vinde o participaţie de 1,4 miliarde de euro la Eni pentru a-şi reduce datoriile
Guvernul italian a vândut un pachet de acţiuni cu o valoare de 1,4 miliarde de euro la grupul petrolier Eni, în încercarea ...