1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

China returnează cărbunele importat din Coreea de Nord, cel mai important produs de export al Phenianului

Autorităţile vamale chineze au emis un ordin oficial către importatori să returneze cargourile cu cărbune provenit din Coreea de Nord, transmite Xinhua. Informaţia a fost făcută publică luni, la Singapore, de o sursă din cadrul Dangdong Chengtai, cel mai mare cumpărător de cărbune nord-coreean.

11 apr, 2017 | Agerpres

După mai multe teste nucleare şi cu rachete efectuate de Coreea de Nord, Consiliul de Securitate al ONU a decis sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Beijingul a decis să impună o parte importantă care îi revine din aplicarea acestor măsuri: pe 26 februarie, a interzis achiziţionarea cărbunelui nord-coreean.

În total, Dangdong Chengtai are 600.000 de tone de cărbune blocat în diferite porturi şi două milioane de tone care trebuie returnate din China, a dezvăluit sursa citată, a cărei identitate nu a fost dezvăluită de Xinhua. Nici firma, nici autorităţile chineze nu au comentat afirmaţiile.

Datele din sistemul de informaţii şi analiză financiară Thomson Reuters Eikon arată că mai multe nave au preluat recent cărbune din China, în special din porturile Weihai şi Peng Lai, şi s-au deplasat încărcare la maximum în Coree de Nord.

Luna trecută, reaminteşte Xinhua, Reuters a relatat despre un vas cu cărbune din Coreea de Nord, în drum spre China, care a fost împiedicat temporar să intre în apele teritoriale ale Malaeziei, din cauza unor suspiciuni că ar încălca sancţiunile ONU.

Cărbunele este cel mai important produs de export al Coreei de Nord, iar China şi-a manifestat iniţial reticenţa în impunerea sancţiunilor împotriva Phenianului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO