China ține în viață piața auto mondială. Vânzările au crescut în primul trimestru cu 75%

În luna martie a acestui an piața auto chineză a înregistrat o creștere cu 74,9% a vânzărilor, acest rezultat consfințind și împlinirea unui an complet în care piața s-a majorat continuu.
Robert Stan - Dum, 11 apr. 2021, 18:46
China ține în viață piața auto mondială. Vânzările au crescut în primul trimestru cu 75%

Datele Asociației Chineze a Producătorilor Auto (CAAM) pentru primul trimestru al lui 2021 arată că vânzările au crescut în luna martie cu 74,9% până la 2,53 milioane de unități, în timp ce în primele trei luni piața s-a majorat chiar mai mult, cu 75,6%, ajungând la 6,48 milioane de unități.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 239% în martie, la 226.000 de unităţi.

Producătorii locali de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc şi Xpeng Inc, precum şi companiile străine, ca Tesla Inc, îşi extind capacitatea de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Chen Shihua, directorul în cadrul CAAM, a estimat că actualul deficit de semiconductori va avea un impact negativ mai mare asupra producţiei auto din China în trimestrul doi din 2021, decât în primele trei luni din acest an.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% îmn prezent.

În condiţiile în care economia chineză continuă redresarea revenirea cererii va accelera contribuind la creşterea vânzărilor auto în 2021, când livrările ar urma să depăşească 26 milioane de unităţi, în creştere cu 4% faţă de 2020, a previzionat CAAM.

Citește și:

– Alibaba a primit o amendă de 2,3 miliarde de euro din partea autorității de concurență din China
– Financial Times: Statele Unite şi China conduc în topul redresării economice la nivel global

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...