1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

China va impune tarife de 25% pentru importuri americane în valoare de 50 de miliarde de dolari

China va impune tarife suplimentare de 25% pentru importuri americane în valoare de 50 de miliarde de dolari, care includ 659 de tipuri de produse, potrivit agenţiei chineze Xinhua, care a citat Comisia pentru Tarife a Consiliului de Stat, relatează Reuters, potrivit News.ro.

16 iun, 2018 | News.ro

Tarife pentru bunuri americane în valoare de 34 de miliarde de dolari, care includ produse agricole, auto şi acvatice, vor intra în vigoare pe 6 iulie. Tarifele pentru restul bunurilor vor fi anunţate la o dată ulterioară, a relatat agenţia de presă chineză, scrie News.ro.

Consiliul de Stat este guvernul chinez.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri introducerea unor tarife de 25% pentru importuri chineze în valoare de 50 de miliarde de dolari, decizie care pare să declanşeze un război comercial între cele mai mari două economii ale lumii.

Trump a spus că tarifele vor fi impuse pentru o listă de importuri din China de importanţă strategică. Preşedintele s-a mai angajat să adopte măsuri suplimentare dacă Beijingul va reacţiona.

"Decizia Statelor Unite încalcă regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi contravine consensului realizat de China şi Statele Unite în negocierile comerciale precedente. De asemenea, încalcă grav drepturile legitime ale Chinei şi lezează interesele Chinei şi ale poporului său", a relatat Xinhua.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO