China va înfiinţa un fond de 1,6 miliarde de dolari pentru lupta împotriva smogului

China va înfiinţa un fond în valoare de 10 miliarde de yuani (1,65 de miliarde de dolari) pentru lupta împotriva poluării aerului, oferind recompense companiilor care vor efectua operaţiuni de curăţare, relatează Reuters.
Economica.net - mie, 12 feb. 2014, 20:42
China va înfiinţa un fond de 1,6 miliarde de dolari pentru lupta împotriva smogului

Beijingul va închide anul acesta 300 de fabrici poluante şi va publica până la sfârşitul lui aprilie o listă cu proiectele industriale care vor fi oprite sau suspendate, a precizat agenţia de presă Xinhua.

Autorităţile au emis nenumărate ordine şi politici în încercarea de a lupta împotriva poluării, investind în proiecte şi împuternicind tribunalele să pronunţe pedeapsa capitală în cazurile foarte grave. Însă aplicarea acestor norme nu a fost uniformă la nivel local, unde autorităţile se bazează adesea pe taxele plătite de industriile poluante, comentează Reuters.

Guvernul chinez a afirmat într-un comunicat că va înfiinţa un fond de 10 miliarde de yuani prin care să se ‘utilizeze recompense în locul subvenţiilor pentru lupta împotriva poluării atmosferice, în zone-cheie’.

Companiile considerate lidere în eforturile de reducere a emisiilor, în respectivele lor sectoare, vor primi ‘stimulente’, a adăugat guvernul central, fără a oferi alte detalii.

Deşi China a făcut deja progrese în lupta împotriva smogului, ‘problema poluării aerului s-a format de mult timp şi trebuie să recunoaştem natura serioasă a rezolvării acestei probleme şi să perseverăm’, se mai arată în comunicat.

Documentul adaugă faptul că guvernul va continua să promoveze eficienţa energetică şi schemele de energie curată şi va înlocui echipamentele şi fabricile învechite.

Multe oraşe chineze au fost sufocate din nou de smog iarna aceasta, problema fiind deosebit de gravă în centrul comercial Shanghai.

 

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...