1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

China va permite companiilor străine să deţină acţiuni la firme din domeniul telecomunicaţiilor şi al servicii

China va permite companiilor străine să deţină acţiuni la firme din domeniul telecomunicaţiilor şi al serviciilor de internet, transmit Xinhua şi BBC.

08 ian, 2014 | Agerpres

Cinci domenii, inclusiv call center-urile şi companiile care furnizează acces la Internet, vor putea fi deţinute integral de firmele străine. Acestea vor putea avea până la 55% din acţiunile companiilor care furnizează date online şi servicii de analiză.

Firmele străine care vor să ofere aceste servicii trebuie să-şi stabilească sediul în zona de liber schimb Shanghai, dar vor putea livra servicii pe întreg teritoriul Chinei. Singura excepţie se face în cazul companiilor care furnizează acces la Internet, care vor oferi servicii doar consumatorilor din zona de liber schimb.

Decizia autorităţilor de la Beijing este menită să stimuleze creşterea economică.

Marţi, Consiliul de stat, instanţa decizională supremă din China, a anunţat că va ridica temporar interdicţia privind comercializarea de console străine de jocuri video, o decizie care deschide calea marilor producători, precum Sony Corp, Microsoft Corp şi Nintendo Co, pe o piaţă de 14 miliarde de dolari.

Suspendarea acestei interdicţii, care datează din 2000, permite companiilor străine să asambleze console de jocuri video în zona de liber schimb din Shanghai şi să le comercializeze în China după inspecţia departamentelor culturale, a anunţat guvernul chinez într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet.

Conform planului publicat anul trecut pe site-ul Guvernului de la Beijing, China va experimenta o serie amplă de reforme, inclusiv atenuarea restricţiilor asupra yuanului, investiţiilor, comerţului şi afacerilor în zona de liber schimb Shanghai.

Reglementările în vigoare vor fi atenuate în 18 sectoare, de la finanţe la transporturi, comerţ şi cultură, în zona de liber schimb Shanghai. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 29 de kilometri şi este creată pe baza modelelor existente în alte zone de comerţ liber: Waigaoqiao Free Trade Zone, Waigaoqiao Free Trade Logistics Park, Yangshan Free Trade Port Area şi Pudong Airport Comprehensive Free Trade Zone.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO