China va permite companiilor străine să deţină acţiuni la firme din domeniul telecomunicaţiilor şi al servicii

China va permite companiilor străine să deţină acţiuni la firme din domeniul telecomunicaţiilor şi al serviciilor de internet, transmit Xinhua şi BBC.
Economica.net - mie, 08 ian. 2014, 21:21
China va permite companiilor străine să deţină acţiuni la firme din domeniul telecomunicaţiilor şi al servicii

Cinci domenii, inclusiv call center-urile şi companiile care furnizează acces la Internet, vor putea fi deţinute integral de firmele străine. Acestea vor putea avea până la 55% din acţiunile companiilor care furnizează date online şi servicii de analiză.

Firmele străine care vor să ofere aceste servicii trebuie să-şi stabilească sediul în zona de liber schimb Shanghai, dar vor putea livra servicii pe întreg teritoriul Chinei. Singura excepţie se face în cazul companiilor care furnizează acces la Internet, care vor oferi servicii doar consumatorilor din zona de liber schimb.

Decizia autorităţilor de la Beijing este menită să stimuleze creşterea economică.

Marţi, Consiliul de stat, instanţa decizională supremă din China, a anunţat că va ridica temporar interdicţia privind comercializarea de console străine de jocuri video, o decizie care deschide calea marilor producători, precum Sony Corp, Microsoft Corp şi Nintendo Co, pe o piaţă de 14 miliarde de dolari.

Suspendarea acestei interdicţii, care datează din 2000, permite companiilor străine să asambleze console de jocuri video în zona de liber schimb din Shanghai şi să le comercializeze în China după inspecţia departamentelor culturale, a anunţat guvernul chinez într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet.

Conform planului publicat anul trecut pe site-ul Guvernului de la Beijing, China va experimenta o serie amplă de reforme, inclusiv atenuarea restricţiilor asupra yuanului, investiţiilor, comerţului şi afacerilor în zona de liber schimb Shanghai.

Reglementările în vigoare vor fi atenuate în 18 sectoare, de la finanţe la transporturi, comerţ şi cultură, în zona de liber schimb Shanghai. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 29 de kilometri şi este creată pe baza modelelor existente în alte zone de comerţ liber: Waigaoqiao Free Trade Zone, Waigaoqiao Free Trade Logistics Park, Yangshan Free Trade Port Area şi Pudong Airport Comprehensive Free Trade Zone.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...