1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

China va reduce taxele de import la o gamă variată de bunuri de consum - Bloomberg

China intenţionează să reducă, de la 1 iulie, taxele de import la o gamă variată de bunuri de consum, de la alimente la cosmetice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

24 mai, 2018 | Agerpres

O decizie asemănătoare a fost adoptată în decembrie 2017, când autorităţile chineze au anunţat că tarifele la 187 de categorii de produse au scăzut în medie de la 17,3% la 7,7%, pentru a-i ajuta pe consumatori să aibă acces la produse speciale şi de calitate care nu sunt produse pe plan local.

Sursele susţin că acum măsura va fi extinsă la mult mai multe produse.

Analiştii cred că decizia este menită să atenueze tensiunile cu SUA privind dezechilibrul comercial. Washingtonul şi Beijingul au anunţat sâmbătă că au convenit să reducă 'în mod semnificativ' deficitul comercial al SUA.

Casa Albă solicită o reducere de 200 de miliarde de dolari a deficitului pe relaţia cu statul asiatic în condiţiile în care soldul comercial negativ al SUA pe relaţia cu China a atins în 2017 un nivel record de 375,2 miliarde de dolari.

Conform surselor, reducerea taxelor de import se va aplica, printre altele, la alimente, medicamente, produse de îngrijire a sănătăţii şi cosmetice.

Decizia este menită să stimuleze consumul pe piaţa chineză, să reformeze economia ţării continuând deschiderea ei şi să trimită un semnal pe plan global, şi în special SUA, că autorităţile de la Beijing sunt decise să dezvolte comerţul mondial, a afirmat Shane Oliver, analist la AMP Capital Investors Ltd. în Sydney.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO