China va supraveghea mai bine utilizarea creditelor militare

China vrea să asigure buna utilizare a creditelor militare şi prevede în acest scop întărirea controalelor, a informat duminică agenţia China Nouă, citată de AFP.
Economica.net - Dum, 26 oct. 2014, 10:21
China va supraveghea mai bine utilizarea creditelor militare
Potrivit „unei circulare aprobate de Comisia militară centrală”, personalul şi serviciile însărcinate cu cheltuielile vor trebui de acum înainte să răspundă mai riguros pentru eventualele fraude, a precizat agenţia oficială de presă a Chinei. 

Zhao Keshi, director al Departamentului de logistică generală, subordonat Comisiei militare centrale, a declarat că acest sistem de evaluare, ce va fi operaţional pe deplin în 2020, este destinat să verifice ca toate creditele să fie dirijate efectiv spre ameliorarea capacităţilor de luptă. 

Operaţiunile militare moderne „consumă mulţi bani şi echipament”, iar gestionarea costurilor ar trebui să fie „întotdeauna o preocupare importantă a armatei”, indică această circulară. 

China a anunţat în martie un buget de 808,23 miliarde de yuani (132 miliarde de dolari USD, 104,2 miliarde de euro) pentru Armata Populară de Eliberare în 2014, în creştere cu 12,2% în raport cu 2013. 

În 2013, el era stabilit oficial la 119,5 miliarde de dolari, dar Departamentul american al Apărării a acuzat China că îl subevaluează şi a avansat mai degrabă cifra de 145 miliarde de dolari, relevă AFP. 

Oricare ar fi el, bugetul militar chinez – oficial sau estimat de Pentagon – îl depăşeşte net pe cel al vecinilor săi rus (69,5 miliarde de dolari în 2013), japonez (56,9 miliarde de dolari) sau francez (31,4 miliarde de euro, 39,7 miliarde de dolari). 

În schimb, el este departe de bugetul Apărării american, stabilit pentru anul bugetar 2013 la 495,5 miliarde de dolari, fără a mai include cele 82 de miliarde bugetate pentru războiul din Afganistan.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...