1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Extern

China va supraveghea mai bine utilizarea creditelor militare

China vrea să asigure buna utilizare a creditelor militare şi prevede în acest scop întărirea controalelor, a informat duminică agenţia China Nouă, citată de AFP.

26 oct, 2014 | Agerpres
Potrivit "unei circulare aprobate de Comisia militară centrală", personalul şi serviciile însărcinate cu cheltuielile vor trebui de acum înainte să răspundă mai riguros pentru eventualele fraude, a precizat agenţia oficială de presă a Chinei. 

Zhao Keshi, director al Departamentului de logistică generală, subordonat Comisiei militare centrale, a declarat că acest sistem de evaluare, ce va fi operaţional pe deplin în 2020, este destinat să verifice ca toate creditele să fie dirijate efectiv spre ameliorarea capacităţilor de luptă. 

Operaţiunile militare moderne "consumă mulţi bani şi echipament", iar gestionarea costurilor ar trebui să fie "întotdeauna o preocupare importantă a armatei", indică această circulară. 

China a anunţat în martie un buget de 808,23 miliarde de yuani (132 miliarde de dolari USD, 104,2 miliarde de euro) pentru Armata Populară de Eliberare în 2014, în creştere cu 12,2% în raport cu 2013. 

În 2013, el era stabilit oficial la 119,5 miliarde de dolari, dar Departamentul american al Apărării a acuzat China că îl subevaluează şi a avansat mai degrabă cifra de 145 miliarde de dolari, relevă AFP. 

Oricare ar fi el, bugetul militar chinez - oficial sau estimat de Pentagon - îl depăşeşte net pe cel al vecinilor săi rus (69,5 miliarde de dolari în 2013), japonez (56,9 miliarde de dolari) sau francez (31,4 miliarde de euro, 39,7 miliarde de dolari). 

În schimb, el este departe de bugetul Apărării american, stabilit pentru anul bugetar 2013 la 495,5 miliarde de dolari, fără a mai include cele 82 de miliarde bugetate pentru războiul din Afganistan.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO