1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Extern

China: Vânzări record de 13,4 miliarde de dolari de Ziua Celibatarilor, în 15 ore de la debut

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, a înregistrat vânzări record, de 91,2 miliarde de yuani (13,4 miliarde de dolari), în primele 15 ore ale Zilei Celibatarilor, sărbătorită în China la 11 noiembrie, transmit BBC şi AP.

11 noi, 2016 | Agerpres

Până la sfârşitul zilei vânzările ar putea depăşi nivelul record de anul trecut, de 14,3 miliarde de dolari.

Alibaba, care a lansat în 2009 Ziua Celibatarilor, a raportat că 85% din achiziţiile de vineri au fost efectuate prin intermediul telefoanelor mobile.

China sărbătoreşte în fiecare an la 11 noiembrie, Ziua Celibatarilor, care a devenit totodată şi cea mai importantă zi de cumpărături online, un fel de replică a Black Friday. În China, legătura dintre oamenii singuri şi această zi de 11 noiembrie (11.11) este dată de cifra '1', care face trimitere la singurătate, iar sărbătoarea este o replică la adresa Valentine's Day. Burlacii chinezi obişnuiesc să organizeze petreceri în această zi, pretext folosit pentru a-şi căuta un partener sau o parteneră. Alţi retaileri au început să extindă conceptul în Hong Kong şi Taiwan.

Alibaba a experimentat vineri noi tehnologii, inclusiv realitatea amplificată şi realitatea virtuală, pentru a stimula vânzările.

Patty Cao, analist la Aberdeen Asset Management, a declarat că ritmul vânzărilor 'arată că Ziua Celibatarilor ar putea fi cel mai recent simbol al modului în care se schimbă economia chineză'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO