1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

China vinde la Londra obligaţiuni denominate în yuani, în prima emisiune în afara ţării

Banca Centrală a Chinei (PBOC) intenţionează să vândă la Londra obligaţiuni denominate în yuani, prima emisiune de acţiuni în afara ţării, după ce Marea Britanie a anunţat că sprijină demersurile autorităţilor de la Beijing privind includerea yuanului în rândul monedelor din coşul de valute DST (Drepturi Speciale de Tragere), folosite de FMI în tranzacţiile internaţionale, transmite Bloomberg.

22 sep, 2015 | Agerpres

Includerea ar reprezenta un sprijin semnificativ pentru poziţia Chinei, ca putere economică globală, scrie Agerpres.

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, efectuează o vizită la Beijing, în perioada 20 - 24 septembrie. Vizita sprijină obiectivul capitalei Marii Britanii de a-şi întări poziţia de centru financiar global, prin atragerea băncilor din China şi prin încurajarea tranzacţiilor în yuani.

Vânzarea de bonduri pe termen scurt va avea loc în viitorul apropiat, o astfel de emisiune va întări poziţia Londrei ca zonă principală de tranzacţionare a yuanului şi va promova utilizarea yuanului pe plan global, au anunţat oficialităţile de la Beijing după discuţiile dintre George Osborne şi vicepremierul chinez Ma Kai.

De asemenea, PBOC şi Banca Angliei (BoE) vor extinde valoarea operaţiunilor bilaterale de swap valutar.

În noiembrie, FMI va reanaliza componenţa coşului de valute DST (Drepturi Speciale de Tragere), format în prezent din dolari SUA, euro, yeni japonezi şi lire sterline.

'Decizia PBOC de a vinde la Londra obligaţiuni în yuani este un alt pas important spre internaţionalizarea yuanului, majorând şansele includerii monedei chineze în DST', a apreciat analistul Qiong Wu, de la BOC International Holdings Ltd, în Hong Kong.

Luni, George Osborne a solicitat Congresului SUA să ratifice proiectul de reformă care va conferi statelor emergente o putere mai mare în cadrul Fondului Monetar Internaţional. Reforma va dubla resursele financiare ale instituţiei şi, de asemenea, va conferi o putere de vot mai mare economiilor emergente, precum China, Rusia, India şi Africa de Sud. În plus, ar revizui componenţa boardului FMI pentru a reduce dominaţia Europei Occidentale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO