1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

China vrea să ancheteze Oracle şi IBM, în uma scandalului de spionaj declanşat de Edward Snowden

China pregăteşte anchetarea companiilor IBM, Oracle şi EMC Corp din cauza unor chestiuni legate de securitate, ca urmare a dezvăluirilor fostului contractor american Edward Snowden privind programul masiv de spionaj al agenţiei americane NSA, inclusiv în China.

17 aug, 2013 | Mediafax

Companiile vor fi investigate de Ministerul Siguranţei Publice şi un centru de cercetare al executivului chinez, potrivit presei locale, preluate de New York Times.

Informaţia referitoare la anchetă vine după ce Snowden a dezvăluit programul masiv de spionaj al NSA atât în SUA cât şi în străinătate, inclusiv accesarea fără permisiune a unor reţele informatice importante ale universităţilor din China şi Hong Kong.

Documentele furnizate presei de Snowden arată că NSA a avut acces la volume mari de date, precum emailuri sau înregistrări video ale companiilor mari din IT, inclusiv Facebook şi Google, în cadrul unui program guvernamental numit Prism.

"În prezent, din cauza superiorităţii tehnologice, multe din sistemele noastre tehnologice de bază sunt dominate de echipamente şi programe software ale companiilor din străinătate, dar scandalul Prism implică probleme legate de siguranţa naţională", a scris, vineri, publicaţia Shanghai Securities News.

China, acuzată în mod repetat de spionaj cibernetic de către SUA, s-a folosit de acuzaţiile aduse de Snowden pentru a învinui Statele Unite de ipocrizie.

Autorităţile de reglementare chineze şi poliţia au început în ultimele săptămâni o serie de investigaţii vizând practicile de afaceri ale companiile străine, dar şi locale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO