1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Extern

China vrea să câştige teren în Europa de Est

Reprezentanţi ai Secretariatului pentru cooperare dintre China şi ţările central şi est-europene, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din China, au declarat, marţi, cu ocazia unei întâlniri cu ziarişti din 16 state, că relaţiile de cooperare dintre China şi statele Europei Centrale şi de Est trebuie să se dezvolte şi să cunoască o îmbunătăţire.

14 iun, 2017 | Agerpres

'Avem o puternică dorinţă ca aceste state să dezvolte relaţii cu China. (...) Am făcut paşi importanţi în vederea îmbunătăţirii acestor relaţii. Am avut în ultimii cinci ani întâlniri cu mai mulţi lideri din ţările din centrul şi estul Europei şi avem parteneriate cu anumite ţări', a spus Lu Shan, secretar executiv adjunct al Secretariatului pentru cooperare dintre China şi ţările central şi est-europene.

El a apreciat că aceste state trebuie să caute acces la mai multe resurse şi să găsească soluţii pentru reducerea polarizării pe continent, iar o cooperare cu China ar fi foarte potrivită, în acest context. Lu Shan a declarat că o serie de proiecte comune pot fi dezvoltate în sectoare ca economia, educaţia sau turismul.

Secretariatul pentru cooperare dintre China şi ţările din central şi est-europene, din cadrul Ministerului afacerilor Externe din China, şi Radio China International organizează în perioada 12-20 iunie, un tur dedicat ziariştilor din 16 state central şi est-europene. Potrivit organizatorilor, 2017 este anul cooperării media între China şi statele din Europa Centrală şi de Est.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO