1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Chinezeşti sau ceheşti? Byd şi Sor se bat pe un contract de 32 autobuze electrice la Braşov FOTO

Primăria Braşov a primit două oferte la licitaţia pentru 32 de autobuze electrice, cu o lungine de 12 metri. Ofertele provin de la cehii de la Sor şi importatorul israelian al autobuzelor Byd din China.

27 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Două oferte au fost depuse la licitaţia Primăriei Braşov pentru autobuze electrice până la termenul limită de vineri, 24 mai.

Primul participant este New Kopel Car Import, companie israeliană ce importă autobuze electrice Byd, din China.

Al doilea participant este producătorul ceh Sor, conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 32 de autobuze electrice este de 75,63 milioane de lei (16 milioane de euro), fără TVA.

Licitaţia Primăriei Braşov mai cuprindea şi un lot pentru 20 de autobuze hibrid. Acesta a fost însă anulat, după ce nu a fost depusă nicio ofertă. 

Citeşte şi Peste 400 de autobuze electrice în România. Harta celor mai verzi oraşe FOTO

Şi Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a primit trei oferte la licitația pentru achiziția a 56 de autobuze electrice de 18 metri pentru orașele Brașov (12 bucăți) și Timișoara (44 bucăți). 

Cele trei oferte depuse la licitația MDRAP până la termenul limită din 10 aprilie provin de la importatori israelieni ai autobuzelor BYD din China, turcii de la Bozankaya Otomotiv și polonezii de la Solaris.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO