1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Chinezii ar putea construi un parc industrial pe platforma Doljchim

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, joi, că cel de-al treilea parc industrial din Craiova, care va fi construit cu capital din China, s-ar putea ridica pe platforma Doljchim, teren care aparţine în prezent Primăriei Comunei Işalniţa.

09 apr, 2015 | Agerpres

Vasilescu a spus într-o declaraţie de presă că Ministerul Economiei din China va stabili ce firme va trimite să lucreze pe piaţa din România. 'Noi le-am recomandat să fie trenurile de mare viteză, având în vedere industria locală producătoare de trenuri, mai nou şi de locomotive. Le-am recomandat şi o fabrică de buldozere cu care noi am stabilit deja primele contacte în China şi orice alte investiţii mai vor ei să facă, pentru că nu ştim exact cu ce vor să intre pe piaţa europeană', a spus primarul Craiovei.

Potrivit Olguţei Vasilescu, noul parc industrial din Craiova, care ar fi cel de-al treilea din localitate după cele două care aparţin Consiliului Judeţean Dolj, va fi al Zonei Metropolitane Craiova. 'Noi sperăm ca acest parc să fie amplasat pe platforma de la Doljchim. Deja am făcut demersuri ca să luăm terenul de la Işalniţa, care aparţine Primăriei Işalniţa şi să deschidem acolo un parc industrial al zonei Metropolitane, deci nu al CJ, ci fix al Craiovei de data aceasta', a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

În urmă cu două zile, primarul Craiovei a afirmat că s-a aprobat un schimb comercial între Ministerul Economiei din China şi cel din România, schimb care presupune dezvoltarea a şase parcuri industriale în România cu capital din China, iar una dintre cele şase locaţii este municipiul Craiova.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO