1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Chinul unui mall de provincie: Nici intrat în faliment, Armonia Brăila nu îşi găseşte cumpărători

Trei licitaţii şi nici un cumpărător. Mallul Armonia din Brăila pare să nu fie un activ interesant pentru investitori la preţul de 25 de milioane de euro. Deocamdată.

01 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Inaugurat în noiembrie 2008 şi închis şapte luni mai târziu, proiectul a intrat în insolvenţă în noiembrie 2010, iar la sfârşitul lui 2011 s-a dispus deschiderea procedurii de faliment. Încercările de valorificare prin licitaţie nu au dat nici un rezultat.

”La Armonia Mall căutăm un investitor ori cumpărător. Încă de la deschiderea procedurii falimentului, strategia de valorificare a Armonia Mall a fost de a găsi prin licitaţie publică un cumpărător. Valoarea mall-ului stabilită prin evaluare este de 25 milioane de euro, astfel, licitaţiile organizate au pornit de la acest preţ de evaluare", au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Dar, nici un posibil cumpărător nu s-a prezentat la licitaţiile organizate. Drept urmare, CITR a propus creditorilor modificarea strategiei şi valorificarea proiectului prin licitaţii publice în negociere directă, strategie aprobată în septembrie 2012.

"Până în prezent însă nu s-a depus nicio ofertă pentru achiziţionarea Mall Armonia. Având în vedere şi precedentul şi experienţa licitaţiilor publice ce nu s-au finalizat cu valorificare, urmează să stabilim, împreună cu creditorii societăţii, strategia de continuare a valorificării activului” au mai declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania.

Armonia Brăila a fost construit de Red Management Capital prin firma Red Project Three, care a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut. Investiţia în proiect a fost de 45 de milioane de euro, iar Volksbank, banca finanţatoare, are o expunere de aproximativ 28 de milioane de euro. Raportul CITR arată că datoriile firmei sunt de 35 de milioane de euro.

Armonia din Brăila este al treilea mall care a intrat în faliment, după Tiago Mall din Oradea, cumpărat în 2010 de omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi finalizat sub denumirea Oradea Shopping City. Un alt mall intrat în faliment este City Mall, care a fost adjudecat la preţul de 17,3 milioane de euro de cel care îl construise şi vânduse cu 103,5 milioane de euro în 2006, Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai discreţi oameni de afacei din imobiliare. Preţul de pornire al City Mall a fost de 33 de milioane de euro.

În plus, alte două malluri au fost executate silit. În vara acestui Liberty Center a fost primul mall scos la licitaţie prin executare silită, iar apoi i-a urmat Cocor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO