Magazinul Cocor este executat silit. BCR îl scoate la vânzare

BCR execută silit centrul comercial Cocor şi va organiza o licitaţie de vânzare la mijlocul lunii noimebrie, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contestată în instanţă de proprietarii magazinului.
Economica.net - mar, 16 oct. 2012, 16:16
Magazinul Cocor este executat silit. BCR îl scoate la vânzare

„La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicaţie de vânzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecătoresc, la cererea BCR. Licitaţia va avea loc pe 16.11.2012 (…) şi preţul de pornire este de 134,9 milioane de lei. Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane de euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestaţie la executarea în instanţă”, se arată într-un anunţ al firmei Cocor Bucureşti (COCR), proprietarul magazinului, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BCR a finanţat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

„De la 6.06.2012, Cocor a plătit către BCR peste 1,25 milioane de euro şi poate achita sume suplimentare cu condiţia semnării unui act adiţional la creditul ipotecar. Continuăm negocierile cu BCR şi sunt şanse ca în perioada imediat următoare să ajungem la o înţelegere şi să semnăm actul convenit”, se menţionează în anunţul transmis BVB.

Acţionarii centrului comercial Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii din Bucureşti, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

Cocor Bucureşti a înregistrat în primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, în creştere de 4,6 ori faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut la jumătate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate vineri, la un preţ de 98,5 de lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei era de 29,7 milioane de lei (6,6 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Pandemia a reconfigurat întreg mediul de business. Cererea de bunuri și servicii s-a redus, unele piețe s-au contractat, ...
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat că, în acest moment, tariful pentru gigacalorie pe care-l ...
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea mai expusă
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea ...
Provocările ce țin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au ...