1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Chira, AADR: Sunt situaţii în care ANAF nu trimite toată suma de plată. Încercăm să intervenim de fiecare dată

Există situaţii în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu trimite spre Ghişeul.ro toată suma de plată pe care o are un contribuabil şi atunci nu lăsăm persoana să se descurce singură, ci intervenim prin persoanele de contact de la ANAF, a declarat, luni, Bogdan Chira, consilier în cadrul Agenţiei pentru Agenda Digitală a României.

15 oct, 2018 | Agerpres

"Situaţia în legătură cu ANAF este complicată, este complexă. Avem un protocol, convenţie, semnată cu această instituţie. Suntem într-un permanent dialog cu ei şi încercăm să rezolvăm situaţiile punctuale. În mod normal, noi avem o convenţie cu ei să ne trimită toate tipurile de venit utilizate. Într-adevăr sunt situaţii concrete în care nu se trimite spre Ghişeul.ro toată suma de plată. Nu depinde de noi acest lucru, dar în acelaşi timp, cum să zic eu, nu-i lăsăm pe oameni să se descurce singuri în relaţia cu ANAF. Încercăm să intervenim de fiecare dată când există o situaţie de genul acesta prin persoanele noastre de contact de acolo, preluând problema punctual şi ducând-o mai departe spre ANAF pentru rezolvarea ei. În acest fel încercăm să împingem mult mai eficient şi mult mai rapid spre rezolvare. Pentru că dacă îl punem pe om să se adreseze departamentului de suport părerea mea este că se pierde foarte mult timp", a spus Bogdan Chira, la conferinţa "Viitorul şi siguranţa plăţilor electronice".

Acesta a menţionat că există situaţii şi mai dure, când unor oameni li s-au pus popriri pe conturi după ce au plătit.

Potrivit datelor prezentate de Bogdan Chira, numărul de primării înregistrate a urcat de la 11 în 2011 la peste 350 anul acesta. Ghişeul.ro acoperă zona urbană în proporţie de 70%.

De asemenea, reprezentantul AADR a menţionat că deşi s-a ajuns la 7 milioane de posibili utilizatori, activi sunt 350.000, respectiv contribuabili care au făcut plăţi şi care revin. Numărul de tranzacţii a ajuns la 860.000, iar volumul încasărilor la 288 milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO