1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Chiriţoiu: Ne uităm la modul în care Romsilva organizează licitaţiile pentru valorificarea lemnului. Sunt variaţii mari de preţ

Consiliul Concurenţei analizează modul în care se organizează licitaţiile de valorificare a masei lemnoase şi se constată încă variaţii mari de preţ, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la dezbaterea "Concurenţa în economia forestieră din România". 

21 sep, 2017 | Agerpres

"Noi ne uităm mai mult la partea de licitaţii şi, în special, la modul în care Romsilva organizează licitaţiile. Am observat că sunt variaţii foarte mari de preţ de la o zonă la alta. În acest context, am vrea să găsim metodele prin care organizarea licitaţiilor să devină mai transparentă', a spus Bogdan Chiriţoiu. 

Acesta a adăugat că instituţia va da curând publicităţii un studiu despre piaţa lemnului. 

"O să lansăm, în curând, un studiu pe care l-am derulat pe piaţa lemnului. Nu pot să spun foarte multe acum, dar în câteva săptămâni o să-l puteţi consulta public şi o să existe şi o perioadă în care să transmiteţi observaţii", a afirmat Chiriţoiu. 

Şeful Consiliului Concurenţei a spus că ar prefera ca Romsilva să fie organizată ca o societate comercială, plătind statului un tarif de administrare la nivelul pieţei. 

Autoritatea de concurenţă are în derulare două investigaţii privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării lemnului, în cadrul unor licitaţii. O primă investigaţie a fost declanşată la începutul anului 2016 şi se referă la posibile înţelegeri în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de direcţiile silvice Alba şi Hunedoara. 

Consiliul Concurenţei, a efectuat, la acea dată, inspecţii inopinate la sediile companiilor Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger România SRL, Kronospan România SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL. 

În ceea ce priveşte a doua investigaţie, Consiliul Concurenţei suspectează posibile înţelegeri anticoncurenţiale între companiile Forestar SA, Nico - Paul SRL şi Saniral SRL pentru fixarea de preţ şi împărţirea pieţei, cu ocazia licitaţiilor şi negocierilor organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, în vederea achiziţionării de masă lemnoasă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO