1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Chiriţoiu, reacţie la declaraţiile COTAR: Nu suntem de acord ca societăţi deja existente să blocheze intrarea altor jucători pe piaţă

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni, pentru News.ro, ca reacţie la declaraţiile COTAR, că obiectivul instituţiei este grija faţă de consumatori şi protecţia acestora, mai ales în urma creşterii concurenţei pe anumite pieţe.

17 iun, 2019 | News.ro

Vineri, COTAR a atras atenţia asupra implicării active a Consiliului Concurenţei în modificarea legislaţiei în favoarea unor companii pe care declară că le protejează.

"Scopul nostru este bunăstarea consumatorilor. Noi încurajăm creşterea concurenţei şi astfel intrarea unor noi companii pe anumite pieţe, desigur, cu respectarea legilor în vigoare. Dar nu suntem de acord ca societăţi deja existente să blocheze intrarea altor jucători pe piaţă", a declarat luni pentru News.ro preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Preşedintele autorităţii de concurenţă reacţionează astfel faţă de declaraţiile Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care declara vineri că şeful autorităţii de concurenţă "s-a lăudat" în spaţiul public, de mai multe ori, cu lobby-ul pentru companiile care declară că fac ridesharing şi cu sancţiunile aplicate firmelor de taxi.

”În ceea ce priveşte intrarea unor noi companii pe această piaţă, reglementarea trebuie să fie adecvată tehnologiilor în vigoare, astfel încât să îşi îndeplinească obiectivul: de a fi în beneficiul consumatorilor. Trebuie totodată să protejăm consumatorii fără a creea costuri excesive, fără reguli inutile faţă de obiectivul urmărit. Ideea este tocmai de a creea o legislaţie adecvată, în loc de a ne baza pe legislaţia existentă”, a adăugat Bogdan Chiriţoiu, potrivit News.ro

El consideră că ar fi benefic ca activităţile alternative de transport să se desfăşoare şi în program redus.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO