1EUR = 4.8419 RON

News

Chiţoiu: Reorganizarea ANAF se vede în creşterea încasărilor bugetare în ianuarie

Veniturile bugetare au crescut începând cu luna ianuarie atât ca pondere în PIB cât şi faţă de nivelul programat în bugetul de stat, iar reorganizarea ANAF şi constituirea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală încep să-şi arate roadele, a declarat joi fostul ministru al Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu.

20 feb, 2014 | Agerpres

'2013 a fost anul reformelor administraţiei fiscale şi legislaţiei fiscale. Sper ca începând cu 2014 să se vadă şi rezultatele atât în mediul de afaceri cât şi la populaţie', a afirmat Chiţoiu.

Fostul ministru al Finanţelor a menţionat că a fost finalizată rescrierea Codului Fiscal şi Codului de procedură fiscală, aflate acum în procedură de avizare la ministere.

'Sper ca în perioada următoare noul ministru al Finanţelor să poată să le prezinte în Parlament pentru adoptare. Rescrierea celor două coduri s-a făcut împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri, reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini şi ai celor patru mari societăţi de consultanţă fiscală, având rolul de a simplifica şi a da coerenţă legislaţiei fiscale. M-aş bucura dacă aceste două coduri vor fi aprobate de Parlament în această sesiune parlamentară astfel încât începând cu 1 ianuarie 2015 să poată fi puse în aplicare. De asemenea, toate măsurile de relaxare fiscală - reducerea CAS cu 5 puncte procentuale şi neimpozitarea profitului reinvestit să poată fi adoptate în aprilie, la următoarea misiune a FMI şi să se aplice de la 1 iulie', a spus Daniel Chiţoiu.

El a mai spus că scrisoarea de intenţie şi memorandumul cu FMI pot fi semnate de premierul Victor Ponta. 'Atât timp cât ţine locul ministrului Finanţelor poate să semneze', a afirmat Chiţoiu, întrebat de jurnalişti dacă memorandumul cu FMI poate fi semnat de Victor Ponta atât ca premier cât şi ca ministru al Finanţelor.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO