1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Christian Pees, COGECA: România are un formidabil potenţial agricol, esenţial pentru Europa

România are un formidabil potenţial agricol, care este esenţial pentru Europa, iar fermierii români trebuie să persevereze pentru a ajunge la mijloace de producţie performante, a declarat, vineri, Christian Pees, preşedintele COGECA şi al Grupului Cooperatist Euralis, într-o conferinţă de specialitate.

12 sep, 2014 | Agerpres

"Ceea ce am văzut împreună cu colegii mei fermieri şi administratori ai cooperativei franceze este că această Câmpie Românească în care am fost îţi dă chef să faci agricultură. Ne face să visăm la parcelele şi calitatea solului pe care le-am văzut aici. Pentru a pune problema altfel, a o reformula, România are un formidabil potenţial agricol, care este esenţial pentru Europa", a spus Christian Pees, citat de Agerpres

Referindu-se la "Ziua porumbului", care s-a desfăşurat joi la Orezu, judeţul Ialomiţa, reprezentantul COGECA a apreciat că un astfel de eveniment este esenţial pentru progresul şi performanţa fermierilor.

"Fermierii români trebuie să persevereze în a-şi apropia aceste mijloace de producţie performante, să fie din ce în ce mai buni şi în permanenţă atenţi la costuri şi la a avea cele mai bune practici agricole şi cât mai multe beneficii. Am găsit în România un potenţial agricol imens, dublat de prezenţa unor fermieri experimentaţi", a adăugat Pees.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO