Christian Tour majorează poliţa de asigurare a vacanţelor de la trei la cinci milioane de euro

Christian Tour a decis să majoreze asigurarea în caz de insolvenţă de la trei milioane de euro, poliţă încheiată în decembrie anul trecut, la cinci milioane de euro, stabilind astfel un nou record în turismul autohton, potrivit unui comunicat de pres[ citat de Agerpres.
Economica.net - Dum, 31 mart. 2019, 10:13
Christian Tour majorează poliţa de asigurare a vacanţelor de la trei la cinci milioane de euro

Nu doar turiştii care îşi cumpără vacanţele din sediile agenţiei ori de la partenerii Christian Tour, ci şi cei care preferă varianta online de a-şi rezerva un pachet turistic sunt acoperiţi de această poliţă de asigurare. Acest lucru face ca vacanţele rezervate online, pe site-ul www.christiantour.ro, să fie asigurate, spre deosebire de cele achiziţionate de pe site-uri străine de rezervări.

Noua poliţă de asigurare încheiată de Christian Tour este valabilă începând cu data de 30 martie 2019.

„Este firesc să facem acest demers în condiţiile în care, în primul trimestru al anului, am înregistrat o creştere a vânzărilor de 38% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Punem această creştere atât pe seama vânzărilor directe, pentru că turiştii români au încredere în brandul Christian Tour, dar mai ales datorită vânzării de vacanţe prin intermediul agenţiilor partenere, care nu vor să rişte şi se orientează către turoperatori mari, cu vechime, experienţă şi stabilitate financiară, aşa cum este Christian Tour”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Pentru sezonul 2019, Christian Tour a contractat 125.000 de locuri pe avioanele charter, cu 33% mai multe decât în sezonul 2018. Antalya este destinaţia către care compania va opera cele mai multe zboruri charter, cu plecare de pe principalele aeroporturi din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, Iaşi). De asemenea, compania va opera zboruri charter şi către destinaţii din Grecia, Egipt, Tunisia şi Spania.

„Nu poţi să spui că eşti turoperator în adevăratul sens al cuvântului şi să anunţi că zbori cu zece avioane pe săptămână în sezon, dar să ai o poliţă de asigurare de 100.000 de euro. Ce garanţii le oferi turiştilor în aceste condiţii? Câţi dintre ei îşi pot recupera banii în cazul unui faliment? Le recomandăm turiştilor să fie atenţi la aceste detalii care fac diferenţa, atunci când decid de la cine îşi cumpără vacanţa”, a adăugat Pandel.

Christian Tour este compania fondată şi condusă de Cristian Pandel şi activează din anul 1997 pe piaţa vacanţelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din ţară. Turoperatorul deţine 40 de agenţii proprii în România şi este prezent şi peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi în Statele Unite ale Americii (divizia online).

Christian Tour a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de aproximativ 85 de milioane de euro.

La începutul lunii august 2018, atât Guvernul, cât şi Ministerul Turismului, au anunţat că Ordonanţa de transpunere a Directivei 2302/2015 privind garantarea pachetelor turistice a fost adoptată. Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 2 septembrie, dată la care nici o agenţie nu ştia cum ar putea să o aplice. Mai ales că nici societăţile de asigurări nu erau pregătite cu produse specifice. Fapt precizat şi de ministrul de resort, Bogdan Trif care, într-un interviu acordat AGERPRES, spunea că „avem o piaţă a asigurărilor de acest tip care nu a fost vreodată reglementată. Cei care gestionează şi supraveghează de foarte mult timp asigurările nu au făcut ceva în acest sens. La noi este o piaţă sălbatică. Nu avem prea multe date şi raportări”.

Conform acestuia, de la 1 ianuarie 2019 nicio agenţie de turism nu mai poate funcţiona, nu mai primeşte licenţă, dacă nu vine cu un sistem de garantare a serviciilor de pachete turistice.

De asemenea, la începutul lunii iulie 2018, ministrul Turismului, Bogdan Trif, declara în interviul acordat AGERPRES că „avem deja trei societăţi care anul acesta au furat banii românilor, şi nu mi-e ruşine să folosesc termenul acesta, şi au intrat în insolvenţă”. Este vorba despre agenţiile Terra Tourism, Jade Turism şi Euphoric Travel.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt......
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...