1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Christine Lagarde, numită oficial de liderii UE la conducerea BCE

Şefii de stat şi de guverne europeni au numit-o în mod oficial, vineri, pe fosta directoare a Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde la conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), relatează AFP, potrivit News.ro. 

18 oct, 2019 | News.ro

"Le mulţumesc sincer liderilor europeni", a reacţionat ea într-un mesaj postat pe Twitter. "Abia aştept să lucrez cu angajaţii telentaţi pentru a păstra preţurile stabile şi a proteja băncile", a adăugat ea.

Consiliul European, reunit la Bruxelles, a oficializat astfel înlocuirea italianului Mario Draghi de la 1 noiembrie "într-un mandat care nu poate fi prelungit de opt ani", potrivit unui comunicat.

BCE şi Parlamentul European (PE) au avizat favorabil candidatura.

Christine Lagarde moşteneşte o sarcină foarte dificilă la conducerea gardianului euro, după ce Consiliul Guvernatorilor a părut scindat recent cu privire la noi măsuri de susţinere a economiei decise în septembrie.

Lagarde, care a condus cabinetul american Baker McKenzie până în 2005, a fost numită de către Nicolas Sarkozy la Ministerul Comerţului Exterior, iar apoi al Finanţelor până în 2011, după care a preluat frâiele FMI, în urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn (DSK).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO