Christine Lagarde prevede dificultăți economice în Venezuela

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a afirmat duminică seară că economia Venezuelei 'nu merge bine' și că această țară, având relații tensionate cu instituția de la Washington, se va confrunta în curând cu opțiuni 'dificile', informează AFP.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 06:22
Christine Lagarde prevede dificultăți economice în Venezuela

‘Nu cred că economia merge foarte bine în acest moment și cred că țara își folosește rezervele (de schimb) într-un mod foarte semnificativ’, a declarat directoarea generală a FMI în cursul unei emisiuni a canalului CNN în limba spaniolă.

Creșterea economică a Venezuelei, foarte dependentă de petrol, a înregistrat o puternică încetinire în acest an, fapt ce a constrâns autoritățile de la Caracas să utilizeze rezervele de schimb pentru a sprijini finanțele publice.

În acest context, țara urmează să se ‘confrunte cu opțiuni politice dificile, fără îndoială în viitorul apropiat’, a declarat Christine Lagarde în interviul acordat emisiunii ‘Oppenheimer presenta’.

Ea a recunoscut, totodată, că FMI nu dispune de date exacte cu privire la Venezuela care de zece ani refuză evaluările economice anuale pe care instituția financiară le efectuează pe lângă statele membre.

‘Cunoștințele noastre și înțelegerea datelor din Venezuela se bazează foarte mult pe informațiile publice, și nu pe o examinare minuțioasă și discuții cu autoritățile’, a subliniat Christine Lagarde.

‘Este, deci, foarte complicat pentru mine să vă spun ce gândim, pentru că nu dispunem de informații cu care lucrăm de obicei’, a mai afirmat directoarea generală a Fondului.

Fostul președinte venezuelean Hugo Chavez, decedat în luna martie, a acuzat în repetate rânduri FMI că este un instrument al ‘imperialismului american’, însă nu a pus niciodată în aplicare amenințarea că părăsește această instituție.

Relațiile dintre Fond și Chavez s-au deteriorat profund când instituția de la Washington și-a acordat sprijinul, în aprilie 2002, unui efemer guvern rezultat în urma unei lovituri de stat ratate împotriva liderului venezuelean.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...