Christopher Nolan critică Warner Bros pentru planul de a lansa în 2021 premierele în sălile de cinema și pe platforma de streaming HBO Max

Cineastul Christopher Nolan a criticat luni planurile dezvăluite de Warner Bros de a lansa premierele programate pentru 2021 simultan în sălile de cinema, cât şi pe platforma sa de streaming, HBO Max, spunând că studioul ar fi trebuit să se consulte cu cineaştii mai întâi, informează Reuters, relatează Agerpres.
Economica.net - mar, 08 dec. 2020, 15:56
Christopher Nolan critică Warner Bros pentru planul de a lansa în 2021 premierele în sălile de cinema și pe platforma de streaming HBO Max

Nolan, regizorul thriller-ului ”Tenet”, lansat de Warner Bros în prima parte a acestui an, a spus că munca unor talente de top este folosită că ”lider de pierderi pentru serviciul de streaming”.

”Au stârnit atât de multe controverse pentru că nu s-au consultat cu nimeni”, a declarat Nolan pentru emisiunea de televiziune Entertainment Tonight în cadrul unei intervin dat luni publicităţii.

Într-un anunţ fără precedent, făcut public săptămâna trecută, Warner Bros a precizat că toate premierele sale din 2021, printre care şi pelicule cu potenţial succes de box-office precum ”Godzilla vs Kong” şi ”The Suicide Squad”, vor putea fi vizionate timp de o lună şi pe HBO Max începând cu ziua în care vor fi lansate în sălile de cinema.

”Au luat unii dintre cei mai mari cineaşti din lume, au luat unele dintre cele mai mari vedete din lume, care au muncit ani întregi în unele cazuri la aceste proiecte foarte dragi sufletului lor şi menite pentru marele ecran”, a spus Nolan.

”Iar acum sunt folosite ca lider de pierderi pentru serviciul de streaming – pentru un serviciu de streaming novice – fără niciun fel de consultare”, a declarat acesta în cadrul Entertainment Tonight.

Warner Bros nu a comentat luni remarcile lui Nolan.

HBO Max a fost lansat în mai şi concurează pe piaţa serviciilor de streaming cu platforme precum Disney+ şi Netflix.

Într-o altă declaraţie pentru Hollywood Reporter, Nolan a catalogat HBO Max drept ”cel mai slab serviciu de streaming” şi a spus că planul Warner Bros ”nu are nicio logică economică”.

Nolan crede că oamenii vor reveni în cinematografe pe termen lung după ce vaccinurile anti-coronavirus vor fi disponibile pe scară largă, iar sălile de cinema care au fost închise peste tot în lume îşi vor putea redeschide porţile.

”Ne confruntăm în acest moment în industria noastră cu un fel de folosire a pandemiei drept scuză pentru obţinerea unor avantaje pe termen scurt”, a mai declarat acesta pentru Entertainment Tonight.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...