1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Cîțu: 152.000 de români și-au amânat plata ratelor la credite

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat azi la guvern, după o întâlnire cu toți șefii băncilor din România că programul de amânare a plății ratelor din cauza pandemiei a fost un succes. 

22 mai, 2020 | ECONOMICA.net

"Este deja un succes programul de amânare a plății ratelor la bănci. Prin OUG 137, au beneficiat 152.000 de clienți, însumând 3,3 miliarde de lei credite amânate pentru un interval de 9 luni. Băncile s-au mobilizat foarte rapid. Și, cum știți, am avansat termenul de depunere a cererilor până la 15 iunie. Ce am învățat din acest program, folosim și la IMM Invest", a spus Florin Cîțu. 

Inițial, termenul limită pentru depunerea cererilor de suspendare a ratelor era jumătatea lunii mai. Guvernul a aprobat la începutul lunii aprilie normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare, ce stabilesc condiţiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare şi perioada de prelungire a creditelor amânate, iar în cazul împrumuturilor ipotecare, modul de eşalonare şi garantare a dobânzilor.

În 14 mai, ministrul avansa cifra de 126.000 de persoane care au beneficiat de acest program, semn că auexistat cereri soluționate și de la acea dată până azi.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO