1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Florin Cîțu: Ne gândim la ce facem după 1 ianuarie. E clar că economia nu și-a revenit. 2020 e închis

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus la Banking Forum, ținută de Financial Intelligence, că economia nu și-a revenit, că anul 2020 este închis. Și că obiectivul e recuperarea pierderilor în 2021. Ministrul ar merge pe varianta prelungirii facilităților fiscale și de credit actuale și după 1 ianuarie.

08 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

"Ne gândim la ce facem după 1 ianuarie. E clar că economia nu și-a revenit.Vom avea o creștere economică pe trimestrul al treilea. Vom avea o contracție economică de 4%, poate puțin mai mai mare, în 2020. Nu văd un dezastru aici. Problema pe care o văd este viteza de revenire. 2020 este închis, nu mai avem ce face. Obiectivul meu e ca creșterea din 2021 să anuleze scăderea de anul acesta. La o scădere de 4%, să avem un plus de 4% în 2021", a spus ministrul Cîțu.

El nu exclude prelungirea facilităților fiscale și de creditare din prezent, până după 1 ianuarie.

"Ne uităm la mai multe variante pentru 2021. Putem pleca la o prelungire a facilităților din prezent. Asta e prima variantă, dar există și variante mai soft. Vrem să vedem ce costuri au însemnat aceste nouă luni. Comisia Europeană a suspendat pactul pentru stabilitate și anul viitor. Eu aș merge pe prelungire, dar trebuie discutat și cu băncile", a spus Cîțu.

Între altele, el a validat, pentru prima dată, fuziunea Exim Banc - Banca Românească, pe care a contestat-o până acum, argumentând că a fost făcută de guvernul precedent.
"Dacă a fost făcută și n-a fost intoarsă, vreau să fie o fuziune de succes", a spus Cîțu.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO