1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Cîțu: Mâine, OUG pentru prelungirea facilităților fiscale după 25 octombrie. Măsuri de criză pentru 2021. Nu cresc taxele cât sunt eu la Minister

Guvernul va adopta mâine o OUG prin care va prelungi facilitățile fiscale actuale, a spus azi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a adăugat că se va gândi la măsuri anti-criză și pentru 2021. Ministrul a subliniat că nu va crește nicio taxă. Dar a menționat "atâta timp cât voi fi eu la Minister".

21 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

"Ne gândim la anul viitor, pentru că această criză nu s-a terminat. Ne gândim și la măsuri pentru anul viitor. O OUG ce va fi aprobată mâine va prelungi după 25 octombrie, până la 25 decembrie să nu mai fie penalități pentru cei ce nu reușesc să plătească taxele. Rambursarea TVA cu control ulterior o prelungim până la 25 ianuarie. Sigur, avem și reeșalonările pentru anul viitor. Dobânda pentru datoriile la stat se va reduce cu 50%. Și vor mai fi și altele pe care le vom vedea mâine la ședința de guvern", a spus Cîțu la o conferință online.

Printre altele, el a mai spus că nivelul accizelor va rămâne neschimbat anul viitor.  Șomajul tehnic se plătește de stat deocamdată până la finalul anului. 

"Dacă reușim să reducem rata infecțiilor, va fi mai puțin nevoie de guvern. Dacă nu, mergem într-o direcție să reducem efectele asupra sectorului HORECA. Sunt discuți cu UE pentru suplimentarea programului de granturi. Pentru că aceste garanții de stat pentru credite au funcționat cel mai bine în toată Europa. Dacă apare ce va nou, vom lua în calcul", a mai spus Cîțu.

"Sunt a deptul unui Cod fiscal simplu. Suntem un guvern liberal și nu vom veni cu creșteri de taxe. Cât sunt eu la Minister nu se va întâmpla așa ceva", a spus Cîțu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO