Ciamba, la întâlnirea cu ambasadorul Marii Britanii: Guvernul acordă o atenţie specială protejării drepturilor românilor

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în spaţiul euroatlantic din Ministerul Afacerilor Externe George Ciamba l-a primit luni în audienţă pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (UK) la Bucureşti, Paul Brummell, context în care a subliniat atenţia specială pe care Guvernul român o acordă protejării drepturilor cetăţenilor români care muncesc şi trăiesc în această ţară. 
Economica.net - lun, 08 mai 2017, 17:42
Ciamba, la întâlnirea cu ambasadorul Marii Britanii: Guvernul acordă o atenţie specială protejării drepturilor românilor

Cei doi oficiali au discutat despre relaţia foarte bună dintre cele două ţări şi potenţialul de dezvoltare al cooperării româno-britanice în cadrul Parteneriatului Strategic.

Potrivit MAE, discuţiile s-au concentrat pe aspectele de interes pentru relaţia bilaterală, precum colaborarea în domeniul securităţii şi apărării, necesitatea dezvoltării în continuare a relaţiilor comerciale bilaterale, precum şi identificarea de noi domenii de aprofundare a cooperării dintre România şi Marea Britanie.

‘Ambii oficiali şi-au exprimat speranţa că dialogul îşi va menţine ritmul şi calitatea cu care a debutat acest an, remarcându-se vizita oficială în România a Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, care a cuprins un program extrem de bogat. Secretarul de stat George Ciamba a evocat discuţiile sale recente de la Londra, care au fost, de asemenea, substanţiale’, arată MAE.

MAE menţionează domeniul securităţii şi apărării excelează în cadrul cooperării româno-britanice, iar în acest sens, în cadrul întrevederii celor doi oficiali, a fost salutat faptul că 2017 se anunţă a fi anul în care cooperarea dintre România şi Marea Britanie în domeniul militar va fi cea mai intensă de până în prezent.

Ciamba a remarcat tendinţa ascendentă a schimburilor comerciale, care în 2016 au atins un volum record de peste 4 miliarde de euro, subliniind interesul pentru intensificarea în continuare a relaţiilor economice.

‘O altă temă principală a întrevederii a fost legată de situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, secretarul de stat George Ciamba reafirmând atenţia specială pe care Guvernul României o acordă protejării drepturilor cetăţenilor români care muncesc şi trăiesc în această ţară’, subliniază MAE.

La discuţii au mai fost abordate dosare de interes reciproc la nivel multilateral, ambii oficiali exprimând dorinţa unei colaborări româno-britanice mai apropiate în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...