Cifra de afaceri din comerţul auto au crescut cu peste 14%, în primele 5 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,4% şi, respectiv, 15,3%, relevă datele Institutului Naţional de Statistică, date joi publicităţii.
Economica.net - joi, 13 iul. 2017, 07:47
Cifra de afaceri din comerţul auto au crescut cu peste 14%, în primele 5 luni

În aceeaşi perioadă de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 10,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,7%.

În luna mai 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut faţă de luna mai 2016 cu 18,4%, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 15,5%. De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 15,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a urcat atât ca serie brută, cu 9,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna mai 2017, atât ca serie brută, cu 18,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut atât ca serie brută, cu 15,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 15,0%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+16,6%), comerţul cu autovehicule (+16,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 9,4%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+19,2%), hoteluri şi restaurante (+16,0%) şi la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+12,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-6,5%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,9%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2017 faţă de luna precedentă a crescut cu 3,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2017, comparativ cu luna mai 2016, a înregistrat o creştere cu 18,4%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+93,8%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+36,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+18,3%) şi la comerţul cu autovehicule (+14,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2017 a înregistrat pe total o creştere cu 15,8% faţă de luna mai 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu luna mai 2016, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+24,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+15,4%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,6%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-16,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2017 a crescut cu 15,1% comparativ cu luna mai 2016.

În primele cinci luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 14,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+31,9%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+26,4%), comerţul cu autovehicule (+13,7%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,6%).

În aceeaşi perioadă de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 15,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+11,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+9,4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,0%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 10,0%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,7% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...