Cîmpeanu: cum se vor desfăşura cursurile începând de luni

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, vineri la prânz, 149 de localităţi sunt în scenariul roşu privind condiţiile de desfăşurare a cursurilor şcolare şi 903 în scenariul galben, anunţă Agerpres. 
Economica.net - vin, 05 feb. 2021, 09:59
Cîmpeanu: cum se vor desfăşura cursurile începând de luni

„Sunt 149 de localităţi aflate acum în scenariul roşu. Sunt 903 localităţi în scenariul galben, în care vor merge copii de grădiniţă, vor merge cu prezenţă fizică clasele I – IV plus clasa pregătitoare şi, de asemenea, vor merge elevii din clasele terminale care vor susţine examenele naţionale în curând”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în ordinul comun pe care l-a semnat împreună cu ministrul Sănătăţii referitor la începerea cursurilor s-a încercat să se răspundă tuturor întrebărilor posibile cu privire la şcolile care se deschid, în ce scenariu, având în vedere, totodată, perspectiva părinte – profesor – manager de şcoală. Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

În anexa ordinului sunt prevăzute măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/ unităţi conexe în perioada pandemiei de COVID-19. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că şcolile vor funcţiona „exact” după scenariile verde, galben, roşu, dar există posiblitatea să se facă o abatere, punctual, în cazul unităţilor de învăţământ în care există mai multe cazuri de cadre didactice infectate cu SARS-CoV-2 sau cu infrastructură deficitară.

„Ordinul comun prevede ca şcolile să funcţioneze exact după scenariile anunţate: verde, galben, roşu, dar prevede şi posibilitatea ca atunci când infrastructura sau când există foarte multe cazuri de cadre didactice care vor pune în pericol derularea procesului educaţional, în aceste situaţii punctuale se va face o analiză temeinică şi, cu aprobarea Inspectoratului şcolar judeţean, va putea fi făcută o abatere de la încadrarea în scenariile verde, galben, roşu. Va fi o analiză punctuală din perspectiva infrastructurii, inclusiv alimentarea cu apă, şi din perspectiva resursei umane, pentru a se vedea şcolile care au avut un număr mare de infectări în rândul cadrelor didactice”, a precizat Cîmpeanu, la o conferinţă de presă comună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a fost întrebat despre situaţia de la Şcoala 28 din Capitală, unde s-au descoperit mai multe cazuri în rândul cadrelor didactice de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Vlad Voiculescu a explicat că decizia în acest caz va fi luată de Direcţia de sănătate publică, împreună cu conducerea şcolii.

„Este o decizie care va fi luată de Direcţia de sănătate publică, împreună cu conducerea şcolii. Dar, dacă există cazuri confirmate recent, probabil că nu. Decizia cred că poate fi luată astăzi de Direcţia de sănătate publică”, a menţionat Voiculescu.

Te-ar mai putea interesa și
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri RDF îl numește pe Bogdan Vlad, fostul CFO al holdingului, în funcția......
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...