Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul

ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci lucruri pe care trebuie să le știe clienții săi care au sau care își vor face un card virtual.
Ion Dobreanu - sâm, 16 oct. 2021, 14:13
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul

Având în vedere creșterea constantă de la zi la zi a persoanelor care adoptă acest tip de plată, banca vine cu cinci sfaturi pentru cum poți profita cel bine de cardurile virtuale:

Pentru cei care și-ar dori, dar nu știu cum funcționează:

Cardurile virtuale sunt pur și simplu o variantă virtuală a cardurilor fizice și pot fi emise chiar dacă un card fizic nu a fost emis în prealabil. Clienții ING au opțiunea virtuală pentru absolut toate tipurile de card pe care le emite banca (debit, credit, lei sau euro). Acestea aduc o modalitate foarte comodă de a face plăți la POS și online deopotrivă. Ele sunt un instrument de plată digital, care poate fi emis instant în ING Home’Bank și folosit imediat. Este o variantă inclusiv pentru clienții noi care au opțiunea unui card virtual pana la livrarea celui fizic, sau pentru clienții care au nevoie urgent de un nou tip de card.

Pentru cei care vor să facă trecerea către digital 100%:

Viața fără carduri fizice este posibilă astăzi. Pentru a le folosi, ai nevoie de un smartphone cu un sistem de operare compatibil de pe care să îți gestionezi finanțele. Odată emise aceste carduri, le înrolezi în Apple Pay sau Google Pay pentru plățile la POS, iar pentru plățile online poți fie să folosești cele două aplicații sau să vezi datele în ING Home’Bank.

Mai mult, pentru momentele în care ai nevoie de sume mici de cash, ai aceeași opțiune de a retrage bani de la bancomat cu telefonul, prin emiterea unui cod unic din aplicația de mobile banking.

Pentru cei care vor mai mult control asupra propriilor finanțe:

Un mod util în care cardurile virtuale pot fi folosite este pentru anumite tranzacții online cu recurență sau cele care țin de o vacanță de exemplu, pentru un mai bun control asupra bugetului. Pasionații de platforme de streaming își pot crea un ”buzunar” separat, din care plățile să se facă automat, în limita bugetului disponibil. Acest lucru presupune deschiderea unui cont curent separat, tot online, în care transferi o sumă dedicată. Emiți un card virtual pentru acel cont și folosești datele acelui card virtual pentru toate site-urile dedicate care vor retrage, automat, abonamentul lunar de acolo.

Pentru cei care vor extra siguranță în online:

Faptul că nu există fizic un card deja aduce beneficii în cyber-security. pentru că nu poate fi pierdut sau furat. În ceea ce privește prevenirea fraudelor online, ele pot fi utile în special dacă dorești să faci cumpărături de pe website-uri pentru prima oară și oferă un strat de protecție în plus. Sau pot fi folosite pentru website-urile din afara Uniunii Europene unde nu se aplică autentificarea în doi pași prin 3DSecure, adică autorizarea plăților prin aplicația de mobile banking. Pe același principiu ca mai devreme, poți crea un ”buzunar” separat căruia să îi atașezi acest card virtual, pe care să îl folosești pentru genul acesta de cumpărături atunci când ai nevoie.

Pentru cei care vor o variantă mai prietenoasă cu mediul:

Chiar și un card de plastic poate avea impact asupra mediului, mai ales când ne gândim că vorbim de milioane de carduri numai în România. În cazul ING, dacă toate cardurile ar fi virtuale, s-ar economisi peste 10 tone de plastic. Mai mult, este important de știut că băncile recomandă returnarea cardurilor expirate sau nefuncționale la office-uri și agenții, pentru a le neutraliza cip-ul și pentru a le recicla în condiții de siguranță.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia respinge informațiile lansate de presa americană potrivit cărora s-ar pregăti să atace Ucraina
Rusia respinge informațiile lansate de presa americană potrivit cărora s-ar pregăti să atace Ucraina
"Statele Unite desfăşoară o operaţiune specială pentru agravarea situaţiei în jurul Ucrainei în timp ce dau vina ...
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 1,47 cazuri la mia de locuitori, ...
1.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 131 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Sub 1.000 de pacienți internați la ATI
1.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 131 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Sub 1.000 de pacienți ...
Un număr de 1.490 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...