1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Economie

Cine a beneficiat de miliardul de dolari furat din economia Moldovei. Raport al Comisiei parlamentare de anchetă

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea şi investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat numele unor persoane și companii care au beneficiat de furtul miliardului. Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari a declarat că a primit aceste documente abia astăzi de la Banca Națională, chiar dacă ele existau anterior și la Procuratura Generală.

21 sep, 2019 | ECONOMICA.net

„În raportul Kroll figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi este gruparea lui Vlad Filat: sunt indicate sumele, companiile, el figurează cu câteva persoane din anturajul său. Aici este și Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea Partidului Șor din Parlament. Ei sunt și beneficiarii acestui furt, potrivit acestui document, chiar dacă nu este un document de anchetă.

Este aici, pe lângă grupul de la Unibank, Petru Lucinschi, Vladimir Novosadiuk. Figurează în raport și numele lui Gabriel Stati, mai multe companii afiliate lui Vlad Plahotniuc. Este mare aici și rolul Olgăi Bondarciuc", a declarat președintele comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari.

Sursa: Radio Chişinău

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO