Cine construieşte noi apartamente în Bucureşti anul acesta

Dezvoltatorii îşi continuă planurile de construcţie şi pentru acest an. În plus, alţii noi şi-au făcut apariţia pe piaţa imobiliară bucureşteană şi au planuri măreţe. ECONOMICA.NET vă prezintă cine şi ce vrea să construiască în 2014. 
Andrada Ghira - mie, 29 ian. 2014, 22:12
Cine construieşte noi apartamente în Bucureşti anul acesta

Omul de afaceri Florea Diaconu, proprietarul constructorului Delta ACM, a demarat în toamna anului trecut constructia primelor șase blocuri dintr-un proiect rezidential cu 1.000 de apartamente.

Planurile companiei prevăd ca Vista Rezidenţial Concept, format din 24 de blouri, să fie finalizat la sfârşitul lui 2015. Valoarea totală de investiţie este de 40 de milioane de euro.

„Dacă totul merge aşa cum am plănuit, vom demara lucrările la cea de-a doua fază a proiectului în perioada mai-iunie anul acesta, iar la cea de-a treia fază în această toamnă. Vrem ca cel târziu în 2015 proiectul să fie finalizat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Laurenţiu Butilică, manager de proiect. 

CITEŞTE ŞI Un rege al asfaltului anunţă un proiect rezidenţial în nordul Bucureştiului

Adama aşteaptă aprobări pentru două proiecte

Dezvoltatorul Adama a finalizat anul trecut noi faze de dezvoltare pentru proiectele Edenia Titan şi Evocasa Optima din Bucureşti, însă planurile pentru acest an depind de aprobările pentru noi proiecte.

„Ne aflăm în diverse faze de aprobare şi autorizare pentru proiecte aflate în zona Berceni şi Razoare, dar, depindem de aceşti factori în planificarile pe care ni le facem”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii Adama. 

În zona Răzoare, planurile Adama, parte din grupul austriac Immofinanz, prevăd ridicarea unui proiect mixt pe platforma Ventilatorul. ECONOMICA.NET a scris despre acest subiect AICI

Militari Residence se extinde 

Militari Residence este un alt ansamblu care va avea anul acesta mai multe apartamente. Proiectul va fi extins cu 14 noi blocuri, care sunt ridicate pe lângă cele 42 de blocuri construite, şi care totalizează 4.000 de apartamente.

Anul acesta, proiectul va ajunge la 56 de blocuri şi 5.600 de apartamente. Preţurile pornesc de la 450 de euro/mp util, cu TVA inclus. Spre exemplu, un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă de 66 mp costă 58.000 de euro, iar un apartament cu două camere, cu o suprafaţă de 52 mp costă 45.150 euro. În total, investiţia în proiect se ridică la 73 de milioane de euro.

400 de noi locuinţe în Cosmopolis

Dezvoltatorul proiectului Cosmopolis din Ştefăneştii de Jos a anunţat pentru acest an investiţii de 18 milioane de euro în finalizarea a 400 de locuinţe. În cadrul Cosmopolis sunt în prezent peste 1.300 de locuințe finalizate, comunitatea din proiect numărând peste 2300 de locuitori, fiind astfel una din cele mai mari comunități din cadrul unui proiect rezidențial local.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 52 de metri pătrați, de la 49.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 74 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 82 de metri pătrați, are un preț de 56.500 de euro + 5% TVA. În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile. Cele cu o suprafață de 112 metri pătrați construiți au un preț de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafață construită de 125 de metri pătrați au un preț de 110.000 de euro + TVA.

Planurile Rockefeller

Rockefeller Group International este prezent în România prin Europa Capital, care dezvoltă împreună cu partenerul local proiectul Vitan Residence 2 din Bucureşti, care va avea la finalizare 390 de apartamente. Anul acesta, compania intenţionează demararea lucrărilor pentru ultimele 158 de locuinţe şi are în plan începerea unor noi proiecte. Este vorba de două noi ansambluri, unul ampalsat în zona parcului Tineretului, cu 254 de apartamente, iar celălalt la Vatra Luminoasă, 252 apartamente.

Un nou proiect de la Tagor în Bucureşti 

Şi dezvoltatorul Tagor va demara anul acesta construcţia cele de-a doua faze din proiectul Adora Urban Village din Bragadiru, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ofer Liberson în toamna anului trecut. La finalizare, proiectul va cuprinde 12 blocuri cu 548 de locuinţe, iar investiţia totală se ridică la 34,4 milioane de euro.

În plus, acesta a vorbit şi despre demararea lucrărilor la un nou proiect în Bucureşti. Acesta va fi construit în zona Pipera, va avea 600 de apartamente în total, iar prima fază va cuprinde 100 de locuinţe.  

200 de vile eco lângă Bucureşti 

Tot anul acesta, omul de afaceri Valentin Biţoiu, care a vândut în 2007 complexul de birouri S-Park către Immoeast cu 100 de milioane de euro, va începe construcţia a 200 de case care vor fi integrate hanului şi fermei deja construite în apropierea Snagovului. Investiţia în cele 200 de case va fi de 20 de milioane de euro, care se adaugă la cele 15 milioane de euro investite deja pentru dezvoltarea hanului cu 35 de camere, Casa Vlăsiei, dar şi a unei ferme ecologice. 

Spaniolii de la Gran Via finalizează primul proiect din România 

Gran Via, care va finaliza în primăvara acestui an primul bloc cu locuinţe de pe piaţa românească, cel de pe terenul fostei platforme Frigocom, are în plan începerea lucrărilor la alte două blocuri. Prima fază a proiectului include un bloc cu 84 de apartamente, iar pentru alte două blocuri, cu 170 de locuinţe, compania a obţinut certificatul de urbanism. 

75% din totalul locuinţelor din primul bloc au preţuri de 50.000-70.000 euro, fără TVA, iar Gran Via are în plan vânzarea locuinţelor din primul bloc într-o perioadă de un an şi nouă luni de la finalizare.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...