Cele mai bune dobânzi la depozitele bancare

Scăderea dobânzii de politică monetară a angrenat şi scăderea dobânzilor la depozitele la termen plătite de bănci. Cine oferă, în acest moment, cel mai bun preţ pentru economiile tale.
Mihai Banita - mie, 09 oct. 2013, 21:04
Cele mai bune dobânzi la depozitele bancare

Banca Naţională a României a început, în această vară, un nou ciclu de reducere a dobânzii cheie. Impactul s-a văzut şi în piaţă, mai ales la nivelul depozitelor.

Rata medie plătită de băncile din România pentru depozitele la termen, cu scadenţa până la un an, a scăzut cu peste un punct procentual de la începutul anului, la 4,6%. Cum arată situaţia în ofertele băncilor?

Bulgarii, grecii, portughezii şi Blidar dau cele mai bune dobânzi

Băncile mici și cele care au deficit de lichiditate oferă cele mai bune dobânzi la depozitele la termen.

Atât pe segmentul de depozite la trei luni, cât şi la şase luni, cele mai populare plasamente, bulgarii de la TBI Bank oferă cea mai mare dobândă: 5,3, respectiv 5,5% pe an, peste rata anuală a inflaţiei de 3,67%. TBI a fost lansată în luna martie a acestui an, când oferea dobânzi la depozite de 7,5% pe an.

Piraeus Bank oferă dobânzi ceva mai mici, de 5% pentru „depozitul binevoitor” la trei luni şi de 5,35% pentru cel la şase luni. 10% din dobânda netă a acestui depozit este virată de către bancă unui ONG, dintr-o listă de cinci pusă la dispoziția clientului.

Pe locul trei se poziţionează banca lui Valer Blidar. Banca Feroviară plăteşte dobânzi de 4,9-5,2% pentru depozitele menţionate. Un nivel identic al dobânzilor este prestat şi de grecii de la ATE Bank.

Urmează un pluton format din portughezii de la Millennium Bank şi grecii de la Piraeus Bank (depozitul star) şi Alpha Bank, cu dobânzi de 4,75% pentru depozitele pe trei luni. În cazul Millennium, dobânda este valabilă doar pentru cei care aleg să prelungească automat depozitul la scadenţă. De remarcat că pentru depozitul clasic la termen de 6 luni, dobânda este mai mică, de 3,25-4%, în funcţie de suma depusă.

Deschide tabelul aici

Finanţatorii externi au impus portughezilor şi grecilor să îşi reducă activităţile în afara graniţelor, inclusiv prin vânzarea de sucursale, aşa că aceştia trebuie să se bazeze mai mult pe resursele locale.

Pentru cei care disponibilitatea să plaseze banii la scadenţe mai neobişnuite, Alpha Bank oferă şi un depozit cu termenul la 112 zile, cu o dobândă de 5,3% brută şi 4,45% netă. Statul impozitează cu 16% veniturile din dobânzi, astfel că cel care depune banii la bancă trebuie să ia în calcul şi mâna lungă a guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...