Cine este românul care a luat europenilor 300 de milioane de euro pentru proiecte

Cine spunea că nu există tineri de succes în România? L-am cunoscut pe Bogdan Hossu, un tânăr de 29 de ani, fondatorul unei companii care are domeniul de activitate atragerea de fonduri europene, iar rezultatele sunt remarcabile cu fonduri atrase în valoare de 300 de milioane de euro. 
Economica.net - Dum, 02 nov. 2014, 22:00
Cine este românul care a luat europenilor 300 de milioane de euro pentru proiecte

Wise Finance Solutions a apărut mai mult dintr-o necesitate. Bogdan Hossu dorea să acceseze fonduri europene pentru compania de IT și serviciile de consultanță pe care le-a încercat nu i-au oferit suportul de care avea nevoie.

A decis să înființeze o firmă de consultanță, deoarece proiectul inițial avea nevoie de semnătura și ștampila unei astfel de entități, și astfel a apărut Wise Finance Solutions. Dacă la început proiectele porneau de la câteva zeci de mii de euro, în ultimii cinci ani compania și renumele acesteia au crescut, ajungând în prezent la unele de câteva sute de milioane de euro.

Avantajul Wise Finance Solutions este că un proiect nu primește garanția companiei, dacă nu este fezabil și clientul este informat cu privire la problemele pe care le-ar putea întâmpina. De aceea, WFS are o rată de succes a proiectelor elaborate şi depuse de 100%.

“Afacerea de consultant a pornit dintr-o necesitate proprie. Eu am avut nevoie de fonduri europene pe firma mea de IT și astfel am realizat proiectul împreună cu un angajat și am înființat noua firmă de consultanță deoarece proiectul trebuia să poarte ștampila și semnătura unei firme de consultant. Am pus ștampila firmei de consultanță pe firma de IT/ pe proiectul elaborat pentru firma de IT și ulterior proiectul a fost aprobat. Am pornit de la proiecte mici de 10.000, 50.000 de euro, ca azi să ajungem să gestionam proiecte care ajung și la 100.000.000 euro”, a declarat într-un interviu pentru ECONOMICA.NET Bogdan Hossu.

Până acum Wise Finance Solutions a atras fonduri europene în valoare de peste 300 de milioane de euro, iar cele mai multe proiecte au fost în domeniul producției.

Există fonduri europene pentru orice?

“Finanţarea nerambursabilă este foarte importantă pentru dezvoltarea unei companii. De la firmele mici până la societăţile cu peste 250 de angajaţi, extinderea serviciilor sau a producţiei, crearea de noi locuri de muncă cu ajutorul finanţării asigurate de fonduri aduce o gură de oxigen pentru acele firme care în cazul finanţării prin creditare sau din fonduri proprii ar obţine o performanţă mult mai scăzută a investiţiei şi chiar o scădere a profitului”, a mai spus Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, există fonduri europene, guvernamentale sau elveţiene, norvegiene etc. pentru orice fel de business.  “Un antreprenor trebuie să fie deschis în ceea ce priveşte finanţarea business-ului său şi să păstreze compania pe un curs pozitiv pentru a se putea încadra pentru obţinerea de fonduri prin programele europene. De cele mai multe ori, pentru a fi eligibilă, o companie trebuie să fi înregistrat profit în anul anterior investiţiei. Lipsa datoriilor la bugetul local sau consolidat poate fi de asemenea, un aspect important al business-ului pe care îl conduci mai ales atunci când vrei să aplici pentru finanţare”, a mai spus Hossu. 

Cine este Bogdan Hossu

A studiat la Academia de Studii Economice din București, specializarea Finanțe, Asigurări Bănci și Burse de valori între 2004 și 2008. În 2008 a început un ciclu de masterat în Managementul Afacerilor prin Proiecte la Facultatea de Management din cadrul ASE. Bogdan Hossu are următoarele specializări:  este membru titular al Uniunii Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, manager de proiect acreditat de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, este expert în achiziții publice acreditat de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.

Te-ar mai putea interesa și
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional......
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul ...
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de anii precedenţi
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de ...
Pandemia de COVID-19 a adus în prim plan rolul special pe care ecommerce-ul îl joacă în această perioadă. Efectele ...