Cine este Vlad Vasile-Voiculescu, propus ministru al Sănătăţii (fişă biografică)

Lista Cabinetului Florin Cîţu şi programul de guvernare sunt depuse la Parlament la 23 decembrie 2020. Vlad Vasile-Voiculescu a fost propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în viitorul guvern, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 23 dec. 2020, 07:30
Cine este Vlad Vasile-Voiculescu, propus ministru al Sănătăţii (fişă biografică)

Vlad Vasile-Voiculescu s-a născut la 6 septembrie 1983. A absolvit University of Economics and Business Administration (WU) din Viena, Austria, cu specializări în: Management Strategic şi Sisteme de Control al Managementului şi Management Financiar, conform CV-ului postat pe site-ul www.ms.ro.

De asemenea, a urmat un Master Class Eastern Europe (High-Potentials 1year Program of Vienna University of Economics and BA) la Rolfes Schierenbeck Bank Management Control Academy (program de un an cu specializări în Bank Risk and Performance Management, ALM; Risk controlling; Strategic Controlling, etc.) şi Young Leaders Programme (Program de Leadership de un an pentru tinerii cu potenţial din regiunea Mării Negre) la Aspen Institute Romania.

În perioada decembrie 2005 – februarie 2007, a lucrat la Dexia Kommunalkredit Bank AG, Viena, Austria, unde s-a ocupat de Management Strategic (cu scop ţintit regional: România, Bulgaria, Ungaria), prin înfiinţarea şi dezvoltarea afacerilor a două filiale din ţări diferite, precum şi un proces de due diligence; monitorizarea afacerilor şi bugetului; proiectarea şi coordonarea implementării Sistemului de Management al Informaţiei în toate filialele grupului.

În 2008 a devenit membru al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (European Society of Medical Oncology – ESMO) şi al Societăţii Europene de Radioterapie şi Oncologie (European Society of Radiotherapy and Oncology – ESTRO), în calitate de susţinător al drepturilor pacienţilor, membru al Grupurilor de Lucru de Susţinere a Drepturilor Pacienţilor pentru cele două societăţi profesionale oncologice din Europa.

De asemenea, a acumulat experienţă în domeniul finanţe-bănci. Din martie 2007 până în septembrie 2010, a lucrat la Volksbank International AG, Viena, Austria, ocupându-se de Holdings Management/Management Strategic – membru cu rol de consilier al Consiliului de Supraveghere, Comitetelor de Audit, Comitetelor de Strategii şi Buget din mai multe filiale.

În perioada octombrie 2010 – decembrie 2015, a fost vicepreşedinte al Diviziei de Finanţări de Infrastructură la Erste Group Bank AG, Viena, Austria, fiind responsabil pentru identificarea, structurarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de finanţări de infrastructură în Europa Centrală şi de Est, în special în sectoarele de sănătate şi eficienţă energetică. Totodată, a acordat consultanţă către consorţii private, precum şi autorităţi publice centrale şi locale sau Comisia Europeană cu privire la structurarea şi finanţarea proiectelor şi/sau Masterplan-urilor de infrastructură, precizează site-ul ms.ro.

Din iunie 2013 a devenit vicepreşedinte şi trezorier la European Cancer Patient Coalition (ECPC), Bruxelles, Belgia, cea mai importantă coaliţie a asociaţiilor de pacienţi cu cancer din Europa, reprezentând peste 350 de organizaţii de pe întregul continent. S-a ocupat de stabilirea strategiei organizaţiei şi coordonarea implementării acesteia.

În 2014, a fondat MagiCAMP, prima tabără rezidenţială specială de vară pentru copiii cu cancer din România, care a primit prima generaţie de copii în 2014. Tot în 2014 a fondat „Reţeaua Citostaticelor”, o reţea informală având ca scop punerea la dispoziţia pacienţilor cu cancer a medicamentelor esenţiale în spitale, printr-o campanie media la scară largă, fiind printre finaliştii „Premiului pentru Sănătate în Jurnalism” al Comisiei Europene.

Din ianuarie până în mai 2016, a fost director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice (în guvernul Dacian Cioloş – 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017). În data de 20 mai 2016 a devenit ministru al Sănătăţii în acelaşi guvern, funcţie deţinută până la 4 ianuarie 2017.

A fost membru fondator al Mişcării România Împreună. Din decembrie 2018, este membru al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS).

Este copreşedinte al USR PLUS Bucureşti (alături de Claudiu Năsui), conform site-ului https://www.usr.ro/. A fost ales membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urma alegerilor locale din 2020.

În calitate de susţinător al drepturilor pacienţilor, a mai devenit membru în consiliile de administraţie ale: Asociaţiei Române Împotriva Leucemiei (ARIL), Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARDCEL). De asemenea, este membru fondator al Bucharest Global Shapers Hub – o iniţiativă a Forumului Economic Mondial (World Economic Forum).

 

Te-ar mai putea interesa și
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi că istoria Schengen nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în spaţiul de liberă......
Organizaţiile de mediu Agent Green şi BMF solicită IKEA să-şi controleze operaţiunile forestiere din România
Organizaţiile de mediu Agent Green şi BMF solicită IKEA să-şi controleze operaţiunile forestiere din România
Reprezentanţii organizaţiilor de mediu Agent Green şi Bruno Manser Fonds (BMF) solicită IKEA şi Grupului Ingka să-şi ...
Zelenski: Ucraina „a rămas fără rachete” şi nu a putut contracara un atac rusesc asupra unei centrale termice
Zelenski: Ucraina „a rămas fără rachete” şi nu a putut contracara un atac rusesc asupra unei centrale termice
Lipsa rachetelor de apărare antiaeriană a împiedicat Ucraina să contracareze săptămâna trecută un atac al Rusiei ...
Statul cheamă românii din diaspora înapoi în ţară şi vrea să suporte jumătate din salariul fiecărui român concediat din străinătate, din motive neimputabile lui. În ce condiţii
Statul cheamă românii din diaspora înapoi în ţară şi vrea să suporte jumătate din salariul fiecărui român concediat ...
În primul an de contract de muncă, statul ar urma să acopere jumătate din salariul românilor din diaspora, care au fost ...