Cine sunt acţionarii RCS & RDS care vând acţiuni pe Bursă. Cât ar putea câştiga Zoltan Teszari

Antreprenorul Zoltan Teszari, care controlează, direct şi indirect, participaţia majoritară la RCS & RDS, ar putea câştiga, în urma listării companiei de cablu la Bursa de Valori Bucureşti, până la 27,49 milioane de lei (6,1 milioane de euro). Principalul câştigător în cadrul Ofertei Publice Iniţiale a Digi va fi fondul de investiţii privat Carpathian Cable Investments, din Luxemburg, care poate obţine până la 986,23 milioane lei (219,1 milioane euro) din listarea Digi la Bursă.
Economica.net - joi, 27 apr. 2017, 09:16
Cine sunt acţionarii RCS & RDS care vând acţiuni pe Bursă. Cât ar putea câştiga Zoltan Teszari

Familia politicianului/omului de afaceri Nicuşor Dorel Schelean se va îmbogăţi cu până la 51,9 milioane de lei (11,5 milioane de euro), iar familia braşoveană Sirian poate câştiga până la 70,5 milioane de lei (15,6 milioane de euro) din listarea Digi la Bursă, potrivit prospectului publicat de companie.

Fondul de investiţii privat Celest Limited, înregistrat în Cipru, va lichida acţiuni în valoare de până la 24,63 milioane lei (5,47 milioane euro) la preţul maxim pe acţiune prevăzut în prospect.

Banca olandeză ING Bank NV stă să câştige 37,85 milioane lei (8,41 milioane de euro) din Oferta Publică Iniţială a companiei de cablu.

Un alt acţionar care vinde în cadrul Ofertei este investitorul Yarden Mariuma, fost reprezentant al Quadrant Group în România şi, printre altele, fost membru în CA la SIF Transilvania. Mariuma poate câştiga pânp la 1,9 milioane lei (423.000 euro).

Lista completă a acţionarilor Digi care vând acţiuni la Bursă în cadrul Ofertei Publice Iniţiale, potrivit prospectului publicat de companie:

  • Carpathian Cable Investments SaRL (Luxemburg), fond controlat de familia investitorului Wayne Grant Quasha – 17.611.366 acţiuni;
  • Celest Limited (Cipru), fond de investiţii privat – 439.823 acţiuni;
  • ING Bank NV – 675.970 acţiuni;
  • Yarden Mariuma – 339.961 acţiuni;
  • Dorina Schelean – 413.093 acţiuni;
  • Nicuşor Dorel Schelean – 513.895 acţiuni;
  • Sirian Radu-Traian – 1.259.000 acţiuni;
  • Zoltán Teszári – 491.000 acţiuni.

Prospectul propune investitorilor un preţ de vânzare a acţiunilor cuprins între 38 de lei şi 56 de lei pe acţiune, care va fi stabilit în funcţie de cerere, la sfârşitul perioadei de alocare. Acţionarii Digi, compania mamă a RCS & RDS, scot la vânzare 21.744.108 de acţiuni Clasa B (cu drepturi integrale de participare la profit, însă drepturi de vot limitate). La preţul maxim de 56 lei pe acţiune, acţionarii RCS & RDS ar urma să câştige 1,217 miliarde de lei (270,6 milioane de euro) din listarea companiei la Bursă.

Oferta poate fi suplimentată cu până la 2.174.411 de acţiuni în cazul exercitării opţiunilor de supraalocare rezervate de fondurile de investiţii Carpathian şi Celest. La preţul maxim de 56 de lei pe acţiune, Carpathian îşi poate majora astfel câştigurile cu până la 90,39 milioane de lei (20 milioane de euro), iar Celest cu 31,37 milioane lei (7 milioane euro).

În urma listării la Bursă, Zoltan Teszari va păstra controlul asupra companiei, prin intermediul companiei RCS Management, înregistrată în România, care deţine 91,2% din puterea de vot în acţionariat.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...