Cine sunt noii miniştri de la Transporturi, Dezvoltare şi Fonduri Europene

Liderii PSD, reuniţi într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, au decis care sunt propunerile de miniştri pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, ministerul Fondurilor europene şi Ministerul Transporturilor, după ce Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au anunţat intenţia de a demisiona. Şedinţa CEx a fost precedată de o şedinţă în coaliţia PSD-ALDE, unde potrivit unor surse citate de România TV s-a decis ca Viorel Ilie să rămână în funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu parlamentul.
Economica.net - vin, 13 oct. 2017, 11:43
Cine sunt noii miniştri de la Transporturi, Dezvoltare şi Fonduri Europene

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că propunerile de miniştri pentru Dezvoltare Regională – Paul Sătnescu, Transporturi – Felix Stroe şi Fonduri Europene – Marius Nica au fost votate în unanimitate de Comitetul Executiv Naţional al partidului, menţionând că rămânerea în funcţie a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a fost o decizie politică a ALDE.

PAUL STĂNESCU este propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării Regionale. El va prelua şi funcţia de vicepremier, după demisia lui Sevil Shhaideh, informează România TV.

Fişă biografică Paul Stănescu 

Paul Stănescu s-a născut la 25 august 1957 în comuna Vişina, judeţul Olt.

Este inginer agronom, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova (1982). În 2005 a absolvit un curs de management economic organizat de Ministerul Economiei şi Comerţului şi mai multe cursuri de profil în Franţa şi Italia (2005-2006), potrivit site-ului oficial al Senatului.

A mai fost director al Fabricii de conserve Caracal (1982-1987), director al IAS Studina (1988-1991) şi director al Agromec Vişina (1992-2008).

A fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt (2008-2012) pe listele PSD, şi în mandatul 2012-2016, pe listele USL/PSD. A fost consilier judeţean din partea PSD (2004-2008).

A fost vicepreşedinte al PSD Olt (începând cu 2005). Din iulie 2010 este preşedinte al PSD Olt, funcţie în care a fost reales în aprilie 2013 şi septembrie 2015. În perioada 2013-2015 Paul Stănescu a fost vicepreşedinte al partidului pentru regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a obţinut un mandat de senator în circumscripţia nr. 30 Olt, pe listele PSD. Este membru al Comisiei de agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, la 13 octombrie 2017, în unanimitate, nominalizarea lui Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării.

Portofoliul de la Transporturi îi va reveni lui FELIX STROE, liderul PSD Constanţa.

Fişă biografică Felis Stroe

Felix Stroe s-a născut la 25 decembrie 1955, în localitatea Valea Teancului, judeţul Buzău, potrivit http://rajac.ro, site-ul S.C. RAJA S.A. Constanţa.

În perioada 2004-2012 a ocupat funcţia de consilier local al muncipiului Constanţa, se arată pe www.primaria-constanta.ro. Între anii 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa.

Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA, Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa.

Este preşedinte al Asociaţiei Române a Apei (ARA), conform http://www.ara.ro.

La 29 iunie 2015, a fost ales preşedintele Partidului Social Democrat Constanţa.

A primit cetăţenia Republicii Moldova la 21 noiembrie 2011 prin Decretul 376, se notează pe site-ul http://lex.justice.md.

În anul 2011, a fost, potrivit Declaraţiei de interese postate pe site-ul www.primaria-constanta.ro, preşedinte al Patronatului Român al Apei şi membru în Asociaţia Internaţională a Apei (IWA).

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, la 13 octombrie 2017, în unanimitate, nominalizarea lui Felix Stroe la Ministerul Transporturilor.

Marius Nica este propunerea PSD pentru Ministerul Fondurilor Europene, ca urmare a demisiei Rovanei Plumb.

Fişă biografică Marius Nica

Marius Nica s-a născut la Braşov, la 27 noiembrie 1980.

A absolvit Facultatea de Informaţii din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii din Bucureşti (2003). A obţinut diplome de master în urma cursurilor absolvite la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2005) şi în Administrarea Afacerilor (MBA), la Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană, din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice (2009). A absolvit un program de management al mediului urban şi industrial, organizat de guvernul din Singapore (2013), conform CV-ului publicat pe site-ul http://old.fonduri-ue.ro/.

A fost ofiţer în cadrul Ministerului Apărării Naţionale (2003-2008); consilier colaborator la cabinetul europarlamentarului Rovana Plumb, la Bruxelles (2008-2012); administrator al societăţii comerciale Holding Group Trading International SRL (2011-2013).

A deţinut funcţiile de director de cabinet al ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb (2012-2013), preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Loteria Română (2013-2014) şi secretar general în Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (2013-2014), respectiv în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (2014-2015).

La 27 martie 2015, Marius Nica a fost propus de prim-ministrul Victor Ponta să preia mandatul de ministru al Ministerului Fondurilor Europene. Propunerea a fost acceptată de preşedintele României, Klaus Iohannis. A deţinut acest portofoliu de la 30 martie 2015 până la 17 noiembrie 2015.

Marius Nica a fost numit, temporar, în funcţia de secretar general al Ministerului Fondurilor Europene, printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată la 20 ianuarie 2016 în Monitorul Oficial. A exercitat această funcţie până la 16 august 2016.

La 14 februarie 2017, Marius Nica a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Sorin Grindeanu, printr-o decizie a premierului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, la 13 octombrie 2017, în unanimitate, nominalizarea lui Marius Nica la Ministrul Fondurilor Europene.

Viorel Ilie nu va fi remaniat şi va ocupa în continuare funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, Sevil Shhaideh rămâne în Guvenul Tudose. Potrivit România TV, Sevil Shhaideh va fi numită consilier de stat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, la începutul şedinţei CEx, că propunerile noilor miniştri vor fi trimise luni preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit Mediafax, Liviu Dragnea nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Mihai Tudose s-au întâlnit vineri dimineaţă, la sediul ALDE, pentru a discuta soarta portofoliului lui Viorel Ilie, după ce premierul a propus remaniarea ministrului ALDE, pentru care DNA a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale.

Te-ar mai putea interesa și
România, printre ţările UE cu cei mai mulţi elevi repartizaţi unui singur profesor
România, printre ţările UE cu cei mai mulţi elevi repartizaţi unui singur profesor
Numărul mediu de elevi repartizaţi unui singur învăţător sau profesor din ciclul primar, secundar sau gimnazial era în Uniunea Europeană de 12,3 elevi în 2020, cel mai mare raport fiind în......
Un fruntaș PNL, fost secretar de stat, și-a dat demisia din partid după ce a fost acuzat că fură curent
Un fruntaș PNL, fost secretar de stat, și-a dat demisia din partid după ce a fost acuzat că fură curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc şi-a anunţat, marţi seara, demisia din PNL, în contextul acuzațiilor că și-at ...
Aproximativ 45% dintre angajaţi încearcă să-şi schimbe jobul. 2 din 10 spun că au intrat în burnout – platformă de recrutare
Aproximativ 45% dintre angajaţi încearcă să-şi schimbe jobul. 2 din 10 spun că au intrat în burnout – platformă ...
Aproximativ 45% dintre angajaţi încearcă, în acest moment, să-şi schimbe jobul, principalele motive de nemulţumire ...
MedLife a preluat 51% din acţiunile grupului Provita, specializat în terapia durerii
MedLife a preluat 51% din acţiunile grupului Provita, specializat în terapia durerii
MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat 51% din acţiunile grupului Provita, fondat ...