Cine vrea să devină cel mai mare proprietar de malluri din România

Cu un mall deschis săptămâna aceasta la Galați și cu lucrările la Mega Mall demarate, fondul de investiții sud-african NEPI începe construcția la două noi proiecte comerciale.
Andrada Ghira - sâm, 23 nov. 2013, 11:01
Cine vrea să devină cel mai mare proprietar de malluri din România

NEPI a inaugurat joi, 21 noiembrie, mallul Galați Shopping City, construit în timp record: doar şase luni de la începerea lucrărilor. Fondul va demara construcţia unui nou centru comercial în Capitală în ianuarie 2014, iar până la sfârşitul acestui an are în plan începerea lucrărilor şi la un mall în oraşul Târgu-Jiu.

„NEPI a preluat în condiţii favorabile participaţia fostului său partener în proiectul Vulcan Value Centre. Proiectul este închiriat în proporţie de peste 70%, iar Grupul va începe lucrările de construcţie în ianuarie 2014, după obţinerea autorizaţiilor necesare”, se arată în comunicatul companiei, remis Bursei de la Bucureşti.

Compania canadiană Benevo Capital a cumpărat în ianuarie anul trecut 77.000 mp din fosta plaftormă industrială Vulcan, în zona Sebastian, pentru dezvoltarea unui parc de retail. Ulterior, NEPI a devenit partener în aceast proiect. Acum, participaţia deţinută de canadieni a fost cumpărată de NEPI, însă valoarea acestei tranzacţii nu a fost făcută publică de către fondul de investiţii.

În plus, după ce NEPI a cumpărat 70% din firma care deţine terenurl fostei fabrici Electroaparaj, unde lucrările la Mega Mall au început în luna octombrie a acestui an, fondul şi austriecii de la Real4You, care deţin restul de 30% din proiect, au agreat o serie de îmbunătăţiri cu privire la designul centrului comercial.  Activitatea de închiriere decurge bine pe fondul cererii ridicate din partea potenţialilor chiriaşi.

Până la sfârşitul acestui an, NEPI intenţionează să înceapă dezvoltarea la Târgu-Jiu a unui mall similar celui din Galaţi şi Ploieşti, şi care va avea o suprafaţă închiriabilă brută de 27.000 mp.

NEPI a dezvoltat zone comerciale în oraşele mici

„În perioada octombrie-noiembrie 2013 au fost finalizate şi deschise în Petroşani, Sfântu Gheorghe şi Sighişoara trei zone comerciale adiacente Kaufland . Acestea se adaugă zonei comerciale din Alexandria, a cărei deschidere a fost anunţată în rezultatele financiare consolidate condensate neauditate pentru perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2013″, se mai arată în anunţul companiei.

NEPI devine astfel cel mai activ dezvoltator de spaţii comerciale de pe piaţa românească şi are mari şanse ca la finalizarea proiectelor să depăşească Argo Real Estate la capitolul cel mai mare proprietar de spaţii comerciale moderne din România. Cu deschiderea de la Galaţi, NEPI a ajuns la un portofoliu de 200.000 mp de spaţii comerciale, în timpo ce Argo deţine 271.000 mp de spaţii comerciale în patru proiecte (Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City, ERA Park Iaşi şi ERA Park Oradea).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Euro începe prima zi bancară din luna decembrie la 4,95 lei, pe piaţa interbancară. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, ...
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă persoanele fizice la operaţiuni online
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă ...
Printr-o notă electronică transmisă clienţilor săi, Raiifeisen Bank anunţă că de la 1 februarie 2022 modifică aproape ...
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Divizia auto a grupului Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi, va avea de la începutul lui 2022 un nou CEO ...