1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Cinteză, BNR: Sunt investitori interesaţi de preluarea Marfin Bank. Tranzacţia se va face până la finele lunii

Nicolae Cinteză, şeful supravegherii din Banca Naţională, spune că există investitori interesaţi de prealuarea Marfin Bank România, subsidiara băncii cipriote Laiki Bank, aflată în lichidare.

22 feb, 2014 | | ECONOMICA.net

 „Le-am găsit cumpărător (celor de la Marfin Bank), au lălăit-o nu le-a plăcut preţul, dar le-a impus Comisia Europeană să vândă. Cumpărători sunt", a declarat Cinteză, care a adăugat că termenul limită impus de 31 ianuarie a fost prelungit pentru sfârşitul acestei luni.

Acesta a explicat că în situaţia acutuală, Marfin Bank nu poate avea acces la resursele de finanţare ale băncii centrale, din moment ce acţionarul, Laiki Bank din Cipru, se află în stare de lichidare, fiind banca aleasă de statul cipriot pentru transferarea activelor neperformante.

„O bancă care are un acţionar de calitatea pe care o are Marfin nu beneficiază de resurse de la bnr, asta o ştiu şi ei", spune şeful secţiei de supraveghere din BNR.

Marfin trebuie să returneze o linie de finanţare de câteva sute de milioane de euro către acţionar, a mai spus Cinteză.

„Pe partea preluată de la Bank of Cyprus nu s-au înregistrat credite neperformante, a fost preluat un portofoliu foarte bun", spune Cinteză.

Marfin Bank a preluat pasivele şi o parte din activele sucursalei Bank of Cyprus din România în aprilie 2013, la saproximativ o lună după declanşarea procesului de bail in din Cipru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO