1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Cinteză: Volksbank va vinde în curând credite neperformante

 Volksbank România va vinde în curând credite neperformante care afectează bilanţul, ceea ce reprezintă recunoaşterea pierderii, potrivit directorului Direcţiei Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză.

05 dec, 2013 | Mediafax

"Volksbank o să vândă în curând nişte neperformante care le afectează bilanţul, deci înseamnă recunoaşterea pierderilor. Deci dacă fac asta, înseamnă că-şi permit", a afirmat Cinteză după un forum bancar.

Ziarul Financiar a scris recent că Volksbank a scos la vânzare un pachet de creanţe de retail neperformante a căror valoare totală s-ar ridica la circa 600 de milioane de euro, sumă care include principalul plus dobânzile penalizatoare acumulate, potrivit unor surse din domeniul firmelor de recuperare.

Totodată, banca a primit din partea acţionarului, Volksbank Austria, care controlează 51% din acţiunile instituţiei de credit locale prin intermediul unui vehicul, o majorare de capital de 120 milioane de euro pentru compensarea costurilor legate de reevaluarea garanţiilor imobiliare şi de litigiile cu clienţii. Aceste costuri au generat băncii o pierdere în 2012 de 184 milioane euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO