Update: Ciucă: Până în acest moment, nu avem încă o analiză finalizată privind un candidat comun. Ciolacu: Eu cred că o să avem un candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei (Video)

Update: Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că, până în acest moment, nu a fost finalizată analiza privind un candidat comun al coaliţiei pentru Primăria Capitalei, menţionând că a discutat cu omul de afaceri Dan Ostahie, iar liberalii vor continua să aibă astfel de întâlniri, pentru că este nevoie în politică de oameni care "au performat în diverse domenii de activitate".
AGERPRES - mar, 27 feb. 2024, 16:33
Update: Ciucă: Până în acest moment, nu avem încă o analiză finalizată privind un candidat comun. Ciolacu: Eu cred că o să avem un candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei (Video)

„Până în acest moment, nu avem încă o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câştige alegerile”, a afirmat Ciucă, la Palatul Parlamentului, întrebat în legătură cu discuţiile legate de candidatul comun pentru Primăria Capitalei din coaliţie şi dacă a fost găsit acest candidat.

Despre discuţia pe care a avut-o cu omul de afaceri Dan Ostahie şi dacă acesta ar fi o variantă pentru Primăria Capitalei, liderul PNL a spus este nevoie de implicarea în politică a oamenilor care „au performat în diverse domenii de activitate”.

„În acest moment, vreau să vă spun că am văzut toate discuţiile şi tot ceea ce s-a relatat, Partidul Naţional Liberal va continua să aibă astfel de discuţii pentru că avem nevoie în politică de oameni care au performat în diverse domenii de activitate, iar domnul Ostahie este un antreprenor de succes în România şi, dacă va considera şi va aprecia că poate să facă pasul către politică, va fi foarte bine, dar nu i-am propus fie candidat. Mi se pare corect şi normal faţă de orice om, nu doar de un om de afaceri, să fie consultat, să fie întrebat dacă poate fi sau nu sondat”, a adăugat liderul PNL.

Potrivit acestuia, deciziile se vor lua prin vot, după discuţii în partid.

„Ţineţi foarte bine minte că de fiecare dată când au fost decizii de luat, nu le-am anunţat şi nu am considerat că este de responsabilitatea unui singur om să ia o decizie. Toate trebuie discutate la nivelul partidului, să se pronunţe conducerea partidului prin vot cine va fi sau nu va fi selectat pentru o astfel de poziţie”, a explicat Ciucă.

Știrea inițială

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi-a exprimat convingerea marţi că o să fie un candidat comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei, transmite Agerpres.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este de acord cu un candidat comun PSD – PNL la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, Ciolacu a răspuns: „Eu cred că o să avem un candidat comun”.

În privinţa sectoarelor Bucureştiului, el a menţionat că încă nu s-a decis în coaliţie dacă cele două partide de guvernare vor susţine candidaţi comuni.

Premierul a mai fost întrebat dacă PSD ar accepta ca acest candidat comun la Capitală să fie un om de afaceri.

„Este incorect din partea mea şi a domnului Nicolae Ciucă să discutăm întâi cu presa aceste lucruri şi apoi cu colegii noştri în coaliţie. Aţi văzut şi data trecută, imediat după decizie am venit în faţa presei şi am răspuns la toate întrebările dumneavoastră”, a arătat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...