Cioloş către sindicalişti: Nu puteţi aştepta în patru luni să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani

Premierul Dacian Cioloş le-a transmis, luni dimineaţa, celor circa 30 zeci de sindicalişti din Educaţie care l-au aşteptat în faţa Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, că actualul Guvern nu poate rezolva în doar patru luni problemele care sunt de ani de zile în sistemul de învăţământ.
Economica.net - lun, 25 apr. 2016, 10:06
Cioloş către sindicalişti: Nu puteţi aştepta în patru luni să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani

La sosirea la Universitate, unde are loc o întâlnire între premier şi circa 50 de parlamentari din zona Moldovei, Cioloş a mers direct către protestatari, care i-au înmânat un document cu revendicări.

‘Noi am făcut aici (un document-n.r.), am vrut să fie un decalog. Nu am reuşit să punem decât nouă puncte, cele mai importante, dar avem şi probleme punctuale la nivelul municipiului Iaşi. Noi dorim să avem o discuţie cu dumneavoastră într-un cadru formal, organizat, nu pe stradă şi nu în condiţiile astea’, a spus unul dintre sindicalişti, care l-a întrebat pe Cioloş şi dacă îşi face vreodată timp pentru Educaţie.

‘Îmi fac de multe ori timp. (…) Nu puteţi aştepta în patru luni de zile să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani de zile’, a replicat şeful Guvernul, el adăugând că pentru vizita de luni de la Iaşi are deja programul fixat şi că, în cel mai rău caz, sindicaliştii ar putea vorbi cu vicepremierul Vasile Dîncu.

Sindicaliştii i-au reproşat premierului că se vede cu parlamentarii, afirmând că nu doar aleşii sunt parte a României ‘Şi noi suntem ţara dumneavoastră. Ţara dumneavoastră nu este formată doar din parlamentari’, au spus ei.

Premierul le-a răspuns celor nemulţumiţi că parlamentarii sunt aleşii poporului: ‘Parlamentarii sunt aleşii dumneavoastră, pe de altă parte. Dumneavoastră le-aţi dat votul’.

Circa 30 de sindicalişti din cadrul USLIP protestează luni dimineaţă în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, unde premierul Dacian Cioloş se întâlneşte cu parlamentarii din zona Moldovei.

‘Ne aflăm aici pentru a atrage atenţia premierului despre situaţia din Educaţie. Vorbim de inechităţi salariale, de promisiuni onorate, de nerespectarea legii dacă ar fi să fac referire doar la faptul că prin Legea Educaţiei ar trebui să ni se acorde 6% din PIB’, a spus liderul sindical Laviniu Lăcustă.

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar sunt nemulţumiţi şi de finanţarea per elev, care în opinia acestora este insuficientă, dar şi de neplata drepturilor obţinute prin hotărâri judecătoreşti de către angajaţii din educaţie, precum şi de neplata decontului navetei pentru dascălii navetişti, deoarece în lege nu sunt prevăzute sancţiuni pentru primarii care nu respectă această obligaţie.

Premierul Dacian Cioloş se află luni, la Iaşi, pentru a lua parte la o discuţie cu parlamentarii din zona de Est a României. În timpul discuţiilor, la care sunt prezenţi şi vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Borc, precum şi alţi membri ai Guvernului, va fi abordat şi subiectul privind autostrada care leagă Estul de Vestul ţării. În cursul zilei, premierul va participa şi la deschiderea oficială a Palatului Culturii.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...