Cioloş către sindicalişti: Nu puteţi aştepta în patru luni să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani

Premierul Dacian Cioloş le-a transmis, luni dimineaţa, celor circa 30 zeci de sindicalişti din Educaţie care l-au aşteptat în faţa Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, că actualul Guvern nu poate rezolva în doar patru luni problemele care sunt de ani de zile în sistemul de învăţământ.
Economica.net - lun, 25 apr. 2016, 10:06
Cioloş către sindicalişti: Nu puteţi aştepta în patru luni să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani

La sosirea la Universitate, unde are loc o întâlnire între premier şi circa 50 de parlamentari din zona Moldovei, Cioloş a mers direct către protestatari, care i-au înmânat un document cu revendicări.

‘Noi am făcut aici (un document-n.r.), am vrut să fie un decalog. Nu am reuşit să punem decât nouă puncte, cele mai importante, dar avem şi probleme punctuale la nivelul municipiului Iaşi. Noi dorim să avem o discuţie cu dumneavoastră într-un cadru formal, organizat, nu pe stradă şi nu în condiţiile astea’, a spus unul dintre sindicalişti, care l-a întrebat pe Cioloş şi dacă îşi face vreodată timp pentru Educaţie.

‘Îmi fac de multe ori timp. (…) Nu puteţi aştepta în patru luni de zile să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani de zile’, a replicat şeful Guvernul, el adăugând că pentru vizita de luni de la Iaşi are deja programul fixat şi că, în cel mai rău caz, sindicaliştii ar putea vorbi cu vicepremierul Vasile Dîncu.

Sindicaliştii i-au reproşat premierului că se vede cu parlamentarii, afirmând că nu doar aleşii sunt parte a României ‘Şi noi suntem ţara dumneavoastră. Ţara dumneavoastră nu este formată doar din parlamentari’, au spus ei.

Premierul le-a răspuns celor nemulţumiţi că parlamentarii sunt aleşii poporului: ‘Parlamentarii sunt aleşii dumneavoastră, pe de altă parte. Dumneavoastră le-aţi dat votul’.

Circa 30 de sindicalişti din cadrul USLIP protestează luni dimineaţă în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, unde premierul Dacian Cioloş se întâlneşte cu parlamentarii din zona Moldovei.

‘Ne aflăm aici pentru a atrage atenţia premierului despre situaţia din Educaţie. Vorbim de inechităţi salariale, de promisiuni onorate, de nerespectarea legii dacă ar fi să fac referire doar la faptul că prin Legea Educaţiei ar trebui să ni se acorde 6% din PIB’, a spus liderul sindical Laviniu Lăcustă.

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar sunt nemulţumiţi şi de finanţarea per elev, care în opinia acestora este insuficientă, dar şi de neplata drepturilor obţinute prin hotărâri judecătoreşti de către angajaţii din educaţie, precum şi de neplata decontului navetei pentru dascălii navetişti, deoarece în lege nu sunt prevăzute sancţiuni pentru primarii care nu respectă această obligaţie.

Premierul Dacian Cioloş se află luni, la Iaşi, pentru a lua parte la o discuţie cu parlamentarii din zona de Est a României. În timpul discuţiilor, la care sunt prezenţi şi vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Borc, precum şi alţi membri ai Guvernului, va fi abordat şi subiectul privind autostrada care leagă Estul de Vestul ţării. În cursul zilei, premierul va participa şi la deschiderea oficială a Palatului Culturii.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...