1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Cioloş despre discuţiile din Parlament pe buget: Să fim rezonabili. Nu avem buzunare ascunse

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că Parlamentul trebuie să dea dovadă, ca şi Guvernul, de seriozitate şi să fie rezonabil la discuţiile privind proiectul de buget, iar cei care fac amendamente să indice sursa de finanţare, arătând că este clar că nu există buzunare ascunse în care să fie bani pentru astfel de negocieri, anunţă Agerpres.

09 dec, 2015 | Agerpres

'De data aceasta trebuie să dăm dovadă de seriozitate şi să fim rezonabili, nu doar Guvernul în modul în care a construit bugetul şi mai ales în modul în care va asigura execuţia bugetului, dar şi Parlamentul pentru modul în care vor avea loc discuţiile pentru acest buget. E clar pentru toată lumea: nu avem buzunare ascunse în care să ţinem bani pentru astfel de tipuri de negocieri, am pus totul pe masă, am făcut efortul să mergem la limită şi cred eu că este nevoie de responsabilitate de ambele părţi.
Nu putem creşte cheltuielile, pentru că depăşim deficitul de 3 la sută', a spus Cioloş, la o conferinţă de presă, întrebat ce va face dacă în Parlament vor fi amendamente care duc la creşterea cheltuielilor la bugetul de stat.

El a mai spus că aceia care vor face amendamente vor trebui să indice sursa de finanţare, arătând că este clar că nu sunt bani în plus în buget faţă de ceea ce este prevăzut.

'Planul B este acelaşi, de a menţine ceea ce am pregătit acolo, pentru orice amendament care vizează bugetul, în mod normal, cel care propune acest amendament trebuie să spună şi de unde luăm aceşti bani, pentru că e clar că nu avem bani în plus faţă de ceea ce am prevăzut şi atunci discuţiile trebuie să fie foarte pragmatice, să vedem de unde luăm bani, dacă sunt anumite propuneri coerente şi care se justifică', a arătat Cioloş.

Prim-ministrul a adăugat că Guvernul său a făcut deja eforturi de a lua în considerare toate deciziile Parlamentului şi a bugetat inclusiv creşterile salariale pe diferite sectoare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO