1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Cioloş: E nevoie de o legătura între măsurile bugetare privind salariile şi reforma administrativă, dacă vrem performanţă

Premierul Dacian Cioloş consideră că trebuie să existe o legătură între unele măsuri bugetare privind salariile care vor fi introduse în proiectul de buget pe anul viitor, dacă va fi posibil, şi reforma administrativă, solicitându-i ministrului de Finanţe, Anca Dragu Paliu, să pregătească o prezentare a proiectului de buget.

19 noi, 2015 | Agerpres

'Aş vrea să subliniez, în primul rând, legătura dintre unele măsuri bugetare care vor fi introduse în proiectul de buget privind salariile, în măsura în care acest lucru va fi posibil, şi reforma administrativă, pentru că aş vrea să discutăm în paralel de aceste lucruri, cum facem să utilizăm resursele salariale pentru a creşte calitatea actului administrativ, mi se pare că este nevoie de o legătură intrinsecă între aceste două aspecte dacă vrem să avem performanţă', a spus Dacian Cioloş la începutul primei şedinţe de guvern de la preluarea mandatului.

El i-a solicitat ministrului de Finanţe să facă sâmbătă, la reuniunea informală a Guvernului, o primă prezentare a proiectului de buget pentru 2016, scrie Agerpres.

'O rog pe doamna ministru de Finanţe să pregătească să ne facă o prezentare a situaţiei privind pregătirea bugetului şi o să o rog să înceapă discuţiile, dacă nu a făcut-o deja, cu ministerele pentru a veni cu un proiect de buget cât mai repede. De altfel, la întâlnirea informală de sâmbătă pe care o să o facem, o să vă rog să veniţi cu o primă prezentare să vedem cum stăm', a adăugat Cioloş.

Şeful Executivului a arătat că este importantă adoptarea cât mai rapidă a proiectului de buget, împreună cu un plan de măsuri care decurg din programul de guvernare.

'E important pentru mine să mergem repede cu acest proiect de buget şi împreună să lansăm şi planul de măsuri care decurg din programul de guvernare, pe care să le legăm de proiectul de buget, să existe o coerenţă între bugetul pe care îl pregătim pentru mandatul pe care îl avem şi planurile de măsuri sectoriale', a adăugat Cioloş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO