1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Cioloş: Luăm în calcul foarte serios un proiect politic nou

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat joi că organizaţia nonguvernamentală pe care o va lansa este una cu 'obiective politice', adăugând că vor fi continuate unele dintre proiectele echipei cu care a fost la guvernare şi că este luat în calcul inclusiv un proiect politic nou, 'o mişcare politică sau un partid politic'.

09 mar, 2017 | Agerpres

'E o organizaţie neguvernamentală cu obiective politice, în măsura în care politica înseamnă să fii preocupat de viaţa cetăţii, de ceea ce se întâmplă în societate. Aş vrea, în primul rând, şi am vrea, în primul rând, pentru că vor fi parte a acestei asociaţii, în momentul în care o vom lansa, mai mulţi dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite, să continuăm să lucrăm pe anumite proiecte pe care le-am început cât am fost la guvernare şi care nouă ni se pare important să fie implementate şi în domeniul economic şi în domeniul social, în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii şi aşa mai departe', a afirmat Cioloş, la RFI.

El a menţionat că îşi doreşte în continuare o 'colaborare deschisă' cu PNL şi USR.

'Vom veni cu propuneri, inclusiv cu propuneri legislative, care să poată să fie susţinute de partide care sunt în Parlament. Vă amintesc că această platformă, iniţial, când am lansat-o şi când eram prim-ministru, ea a fost susţinută de Partidul Naţional Liberal, de Uniunea Salvaţi România, care sunt în Parlament, cu care ne dorim şi în perioada următoare o colaborare deschisă, onestă, sigur, nu numai cu cele două partide, orice partide care, pornind de la principiile şi valorile pe care le-am susţinut în această platformă, vor fi gata să lucreze cu noi, ca să facem aceste propuneri, să promovăm aceste propuneri. Vom fi deschişi la acest gen de colaborare', a explicat Cioloş.

Potrivit fostului premier, organizaţia pe care o va lansa va veni cu proiecte care pot face obiectul unor propuneri legislative în Parlament, prin intermediul partidelor parlamentare, dar şi cu 'propuneri de proiecte care pot fi implementate în colaborare directă cu mediul de afaceri, cu alte organizaţii neguvernamentale care lucrează pe anumite domenii şi care au nevoie de această expertiză'.

Cât priveşte colaborarea cu PNL, fostul premier a spus că deocamdată nu există 'nimic conturat' nici cu liberalii şi nici cu USR.

'Dacă la un moment dat va fi o decizie în acest sens, o s-o anunţ. Deocamdată, nu am nimic conturat sau decis nici cu PNL, nici cu USR. Luăm în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, deci un proiect politic, o mişcare politică sau un partid politic. Indiferent de opţiunea pe care o vom avea, obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri, dar care să nu aştepte viitoarele alegeri, pentru a veni cu anumite propuneri care să poată să fie implementate până atunci', a afirmat Cioloş.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO