1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Cioloş: Nici 20% din teritoriul României nu este încă cadastrat

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că un instrument esenţial pentru dezvoltarea economică a României este cadastrul, dar a menţionat că lucrurile sunt foarte întârziate pentru că nici 20% din teritoriu nu este cadastrat, anunţă Agerpres.

19 ian, 2016 | Agerpres

'Avem fonduri europene pentru circa 700 de localităţi care ar putea fi finanţate în următorii doi-trei ani, pentru a finaliza cadastrul, însă am constatat în discuţia de astăzi (n.r. - cu conducerea MDRAP) că problema nu e atât lipsa finanţării, cât modul de organizare a agenţiei de cadastru, dar mai ales voinţa la nivel local a autorităţilor locale la nivelul comunelor de a se implica în acest efort de cadastrare. Din diferite motive, subiective sau obiective, sunt anumite rezistenţe la nivelul comunelor pentru a se implica în acest proces, de clarificare a situaţiei proprietăţii, de punere în posesie şi apoi de înregistrare a titlurilor de proprietate în cadastru', a precizat Cioloş, după întâlnirea de lucru de la MDRAP.

El a adăugat că discuţiile purtate pe această temă cu conducerea MDRAP au evidenţiat faptul că nu e vorba de lipsa finanţării.

'Am discutat despre posibilitatea de a corela voinţa autorităţilor locale de a se implica în acest proces şi posibilitatea de a finanţa sau nu anumite proiecte de investiţii pe care anumite autorităţi locale le solicită cu fonduri europene sau chiar cu fonduri din bugetul naţional. Deci, ne gândim să condiţionăm într-un anumit fel sau să stimulăm, utilizând inclusiv finanţările pe care le avem pentru anumite tipuri de infrastructură sau alte investiţii în comune, de voinţa, de dorinţa de angajare, de implicare a autorităţilor, primarilor, consiliilor locale în a-şi finaliza procesul de cadastru', a subliniat prim-ministrul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO