Cioloş: Nu exclud implicarea politică, dar nu am luat o decizie

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că nu exclude implicarea politică, dar nu a luat încă o decizie în acest sens, precizând, referitor la informaţiile potrivit cărora ar urma să fie numit la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, că este vorba de speculaţii, întrucât nu are competenţe pentru astfel de responsabilităţi.
Economica.net - mie, 04 ian. 2017, 13:07
Cioloş: Nu exclud implicarea politică, dar nu am luat o decizie

‘Implicarea politică nu o exclud, dar nu am luat o decizie. Eu consider că deja, de la un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru, când îşi face treaba şi încearcă să-şi facă treaba corect, face politică într-un anumit fel. Sigur, nu a fost politică partinică din punctul meu de vedere, pentru că nu am fost înscris într-un partid politic, dar voi căuta să văd care e modalitatea cea mai eficientă ca să pot să-mi valorific competenţele în viitor’, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă de bilanţ, la Palatul Victoria.

El a spus că este deschis la discuţii cu PNL şi USR, cele două partide alături de care a fost în campania electorală şi nu va refuza nicio invitaţie în acest sens.

‘În măsura în care vor exista invitaţii, nu o să le evit pentru că e util să avem o discuţie inclusiv legat de modul în care au decurs lucrurile în acest an şi legat de modul în care vor decurge lucrurile şi în viitor. Mă gândesc în primul rând la cele două partide care au susţinut platforma ‘România 100′, unde eu am pus nişte valori şi nişte principii în care chiar cred. Chiar cred că un proiect politic, indiferent de ce natură, ar trebui să aibă la bază acele valori. Probabil că o discuţie asupra modului în care ataşamentul la aceste valori şi la această platformă, cel puţin din partea celor două partide care au declarat că o susţin, o discuţie pe marginea acestora ar putea fi utilă’, a adăugat Dacian Cioloş.

Întrebat dacă va prelua conducerea SIE, Cioloş a răspuns că informaţiile în acest sens sunt speculaţii şi că nu este interesat să obţină ‘cu orice preţ’ un post.

‘Astea sunt speculaţii care au fost lansate şi pe care nu ştiu de ce unii le iau de bune fără să mă fi întrebat pe mine. Nu mi-am pus niciun moment problema şi nu cred că cineva şi-a pus problema asta pentru că cred că ar fi ştiut răspunsul. Eu nu am competenţe pentru astfel de responsabilităţi şi nu mă interesează să obţin un post cu orice preţ pentru a putea fi util. Nu s-a pus problema şi nici nu se pune problema’, a susţinut premierul.

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea lucrărilor de montare a reperelor topografice pe pereţii pasajului......
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...