Cioloş nu respinge varianta de a rămâne premier: Voi veni cu o platformă, apoi aş putea discuta cu PNL şi USR

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Digi 24, că în perioada următoare va veni cu o "platformă" de principii şi valori care ar putea fi continuate după alegeri, pe care o va propune public, iar apoi ar putea să o discute cu partide precum PNL şi USR, dar nu a oferit un răspuns clar dacă doreşte sau nu să rămână premier după alegeri, scrie News.ro.
News.ro - joi, 13 oct. 2016, 18:22
Cioloş nu respinge varianta de a rămâne premier: Voi veni cu o platformă, apoi aş putea discuta cu PNL şi USR

Dacian Cioloş a reiterat faptul că nu doreşte şi nu intenţionează să candideze la alegerile parlamentare, dând asigurări că nu se va răzgândi.

„Eu mi-am luat un angajament la început, că nu o să candidez, tocmai pentru a da acest semnal, că vreau să conduc un Guvern care să menţină un echilibru. (…) De aceea am spus la început că nu o să candidez şi că nu o să-mi folosesc poziţia pentru a îmi folosi eventualul capital de imagine într-un partid politic sau candidând”, a explicat el.

Dacian Cioloş a recunoscut însă că şi-ar „dori să vadă anumite proiecte continuate”, în special „principii” şi „valori”, pe care Cabinetul său a încercat deja să le implementeze în actul de guvernare. „Eu cred că aceste lucruri se pot face şi altfel, fără a-mi călca cuvântul şi angajamentul”, a subliniat Cioloş.

Întrebat despre PNL şi USR, care au anunţat că ar putea să îl sprijine ca premier şi după alegerile parlamentare, Cioloş a arătat că lansarea unui program de guvernare este apanajul partidelor politice, care trebuie să câştige voturi pentru a ajunge în situaţia de a propune un Guvern, însă el vrea să propună principii şi valori.

„Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acum, e important să avem o discuţie pe nişte principii, pe nişte valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că ar trebui să lucrăm în perioada următoare, iar apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă (…) pot face obiectul unui program de guvernare”, a explicat premierul.

Dacian Cioloş a afirmat că, în perioada următoare, va propune o astfel de „platformă”, care să reprezinte şi o sinteză a actualei guvernări şi care să vină în locul unui bilanţ de final de mandat.

„Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele începute care din punctul meu de vedere ar putea fi continuate şi în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte, dar nu cu un program de guveranre, care este apanajul partideor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa acumulată în aceşti ani şi legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare, cu asta da, cu asta pot să contribui la dezbaterea care va avea loc”, a afirmat prim-ministrul.

Cioloş a precizat că eventuale discuţii cu PNL şi USR ar putea avea loc „după ce prezintă acest proiect”.

„Contribuţia mea la această dezbatere şi la ceea ce se va putea întâmpla după alegeri va fi această platformă, cu principii, cu valori, cu teme, cu proiecte, pe care le vom supune dezbaterii”, a mai spus Cioloş.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...